Salut i nutrició 16/11/2020

L'IB-Salut rectifica i no destituirà el cap de l'UCI del Mateu Orfila

El gerent lamenta les desqualificacions i insults que ha provocat la situació

Ivan Martin
2 min
Els professionals del Mateu Orfila han sortit aquest dilluns per sisè dia consecutiu en senyal de rebuig al cessament.

MaóL'àrea de Salut de Menorca ha reculat en la seva polèmica decisió de destituir el cap de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó que havia provocat una autèntica revolta entre el personal mèdic del centre. Després d'una darrera reunió amb el doctor, Salut ha pres la determinació de continuar comptant amb els seus serveis, sempre que es comprometi a introduir un nou model de tipus organitzatiu i assistencial, i de gestió de pacients crítics basat en criteris clínics fixats per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva. La supervisió del compliment d'aquests paràmetres anirà a càrrec de la directora mèdica del Mateu Orfila, Tamara Contreras.

Abans de fer pública la decisió s'ha comunicat a la Junta de Personal, que ha rebut la notícia satisfactòriament. Segons l'àrea de Salut de Menorca, la reunió amb Fernández Cid "s'ha fet amb la voluntat de tractar la qüestió a través del diàleg i pels canals interns habituals que pertoquen en una organització com és l'hospital, i sempre des de l'àmbit tècnic".

El gerent de l'IB-Salut a Menorca, Romà Julià, ha deixat clar que "en cap cas s'ha qüestionat la vàlua professional del doctor ni l'excel·lent feina que fa tot l'equip professional de l'UCI, tant metges com personal d'infermeria i auxiliars". A més, Julià ha explicat els motius que l'havien duit a prendre la decisió: "D'ençà que vaig acceptar el càrrec de direcció, el meu objectiu era aportar el meu bagatge professional per introduir els canvis en l'organització que, des del punt de vista tècnic, consideràs oportuns. El canvi de model de la nostra UCI responia a això".

D'altra banda, el gerent respecta les mostres de suport que ha rebut Fernández Cid els darrers sis dies, però lamenta que la protesta s'hagi duit "al terreny de la desqualificació, l'insult i l'atac personal, una situació que en cap cas es pot permetre".

stats