Salut i nutrició 30/01/2019

L'IB-Salut inicia la redacció del pla funcional per al nou centre sanitari d'Alaior

L'equipament es construirà en un terreny cedit per l'Ajuntament de més de 5.000 metres quadrats

Iván Martín
1 min
El centre de salut d'Es Banyer és molt important per atendre les urgències a la zona centre de l'illa.

AlaiorEl Servei de Salut de les Illes Balears ha iniciat la redacció del pla funcional del nou centre de salut d'Es Banyer, al municipi d'Alaior. El pla detallarà els espais necessaris per al futur equipament, així com la resta de mobiliari i material. Segons les previsions de la Conselleria de Sanitat, aquesta eina bàsica es redactarà durant el primer trimestre del 2019. La construcció del nou centre de salut d'Es Banyer és una reivindicació històrica i ha generat constants intercanvis de declaracions entre el Partit Popular i els partits d'esquerres.

El gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, ha remès un escrit a la batlessa d'Alaior, i candidata pel Partit Popular al Consell de Menorca, Coia Sugrañes, en el qual es comunica l'inici del procés d'elaboració del pla funcional del nou equipament sanitari per al municipi. La parcel·la escollida és la de Cala en Busquets, segons han confirmat els informes tècnics realitzats per professionals de la conselleria autonòmica. Es tracta d'un terreny cedit per l'Ajuntament de més de 5.000 metres quadrats.

Per a la redacció del pla funcional s'han programat diferents sessions de treball durant el mes de febrer, amb la participació dels professionals de l'equip d'atenció primària d'Es Banyer, així com de responsables i tècnics del Servei de Salut. La intenció és analitzar, definir i concretar les necessitats pel que fa a infraestructures i equipament per als pròxims anys. El pla funcional és la passa prèvia a la redacció del projecte tècnic del futur Es Banyer.

stats