Les obres de l’antic hospital Verge del Toro de Maó s’iniciaran el pròxim dimarts

Es preveu una superfície útil de 5.101 metres quadrats i comptarà amb 60 habitacions i entre 60 i 90 llits

Els treballs de consolidació i de manteniment de l’antic hospital Verge del Toro de Maó ja tenen data concreta per començar les primeres feines. Segons han confirmat fonts de l’Ib-Salut a l’Ara Balears, dimarts que ve serà el dia escollit per iniciar la primera fase de recuperació del centre, que té un pressupost de més de dos milions d’euros i un termini d’execució de 9 mesos. L’empresa Proyecon SA és l’encarregada de dur a terme les obres.

La primera fase consistirà a rehabilitar la façana, la coberta i l’estructura. L’emblemàtic edifici obrirà de nou les portes com a centre d’atenció a malalts crònics i les seves persones cuidadores. Cal recordar que el Govern balear va paralitzar el procés de reversió de la cessió d’ús de l’edifici a la Tresoreria General de la Seguretat Social que havia iniciat l’anterior executiu del Partit Popular.

El Verge del Toro té una superfície de 6.714 metres quadrats, dividits en un soterrani, planta baixa i 6 pisos d’alçada. El projecte redactat per l’arquitecte Joan Enric Vilardell preveu la demolició i reconstrucció de les façanes pel risc de despreniment. També s’aprofitarà per renovar tota la fusteria exterior de portes i finestres. D’altra banda, s’actuarà a l’estructura de l’edifici principal resolent filtracions internes i elements defectuosos, com a conseqüència de l’elevada humitat.

Una vegada finalitzada la primera fase es faran les reformes interiors previstes en el pla funcional d’usos, en el qual es basarà l’Ib-Salut per redactar les bases que permetin licitar un concurs d’idees. Es preveu una superfície útil de 5.101 metres quadrats i comptarà amb 60 habitacions i entre 60 i 90 llits. Hi haurà una àrea d’hospitalització amb quatre unitats, una àrea ambulatòria i una altra de suport clínic.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF