Salut i nutrició 09/10/2020

El Govern reobre els parcs infantils a Menorca per la baixa incidència de la covid-19

També s'incrementa l'aforament dels teatres, auditoris i esdeveniments esportius del 50% al 75%

Ivan Martin
2 min
Susana Mora ha anunciat la flexibilització de les mesures en sintonia amb el Govern Balear.

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha donat aquest divendres una alegria a les famílies amb fills: el Govern balear ha autoritzat la reobertura dels parcs infantils a causa de la baixa incidència de la covid-19 a l’illa. La decisió ha estat celebrada per la màxima dirigent institucional, però sempre des del punt de vista de la prudència: “El virus continua entre nosaltres, cal mantenir les mesures de protecció per continuar fent passes endavant”.

Mora ha explicat que la reobertura dels parcs infantils és fruit del “bon comportament dels menorquins” i que, d’aquesta manera, permet donar un respir a la situació que havia generat la restricció: “Ara en recollim els fruits, estam en una situació sanitària millor en comparació amb la resta d’illes i per això obrim els parcs infantils. L’únic que demanam a les famílies és que mantinguin l’ús de la mascareta i el distanciament social”. A més, Salut també autoritza la reobertura dels locals d’oci infantil amb un aforament màxim del 50%.

D’altra banda, es manté l’obligació que en les reunions no hi puguin participar més de deu persones en espais tancats, però, en canvi, en espais oberts hi podran participar fins a un màxim de 20 persones. En l’àmbit dels esdeveniments esportius s’autoritza l’organització de proves a un 75% i un límit de 1.000 participants, mentre que l’aforament a auditoris i teatres s’amplia del 50% al 75%.

Finalment, es dona el vistiplau a la reobertura dels casals de jubilats amb un aforament màxim del 50%. En aquest sentit, Susana Mora ha matisat que “sabem que són el principal grup de risc, però necessiten socialitzar-se i es permetran les activitats en grups tancats i un màxim de deu persones”.

stats