Una campanya mobilitza aquest dissabte a més de 3.000 malalts de leucemia a tot l'Estat

La jornada 'Els Imparables' organitzada per la Fundació Josep Carreras treurà al carrer milers de pacients baix el lema 'La leucemia se curarà. Ajuda'ns a decidir quan' 

Aquest dissabte més de 3.000 afectats de leucemia de 80 ciutats de l'estat espanyol estan cridades a prendre part al Dia dels Imparables, una jornada que dóna el sús a la Setmana contra la leucemia organitzada per la Fundació Josep Carreras. Es tracta d'una gran mobilització de pacients i expacients d'aquesta malaltia, els quals surten des de fa 8 anys al carrer a quasi totes les províncies de l'Estat per donar veu a la malaltia i per dir que són imparables contra la leucemia i altres malalties oncològiques de la sang.

Enguany, per segon any consecutiu, l'acció s'enmarca dins la campanya de sensibilització #PosaliData, que preten potenciar la importància de la investigació per proposar, de forma simbòlica, una data de curació per a la leucemia.

Baix el lema 'La leucemia se curarà. Ajuda'ns a decidir quan' és el lema directe i contundent amb el qual s'interpel·la la societat. Malgrat totes les possibles respostes, segons la Fundació Josep Carreras només hi ha una de vàlida. “Demà”. I aquest demà només s'aconseguirà “invertint més recursos en investigació científica”.

Com col·laborar

El principal objectiu de la Fundació Josep Carreras amb la campanya #PosaliData és conscienciar. “Volem explicar a la societat la realitat de la leucèmia i poder generar un debat social sobre la seva data de curació perquè aquest mogui consciències i cridi a fer donacions per a continuar investigant”. Els fons obtinguts es dedicaran als programes de recerca de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC), únic centre a Europa que investiga monogràficament la leucèmia i els altres càncers de la sang. Les donacions es poden fer enviant la paraula DEMÀ al 28027 (Donatiu íntegre de 1,2 €. Disponible per a mòbils de les companyies Movistar, Orange, Vodafone i Yoigo Espanya) o entrant a www.ponlefecha.org.

La campanya #PosaliData compta amb el suport d’Allianz, Celgene, Janssen, Novartis, Roche i Würth Espanya.

El cas de Silvia Luna

"Amb un simple gest com és el de fer-se donant, podem salvar moltes vides"

Entre els testimonis de la Fundació Josep Carreras de les Balears hi ha la cantant de 30 anys Silvia Luna Mármol, qui lluita contra la malaltia des de fa dos anys i que s'ha sotmès fa uns mesos a un trasplantament de mèdul·la que li ha cedit la seva mare. Silvia ha manifestat que “gràcies a un trasplantament de mèdul·la òssea em puc curar i seguir lluitant pels meus somnis” i s'ha referit a la importància de “concienciar tothom que ens pugui passar a qualsevol i que, amb un simple gest com és el de fer-se donant, podem salvar moltes vides”.

Silvia Luna ha assegurat que després de l'experiència viscuda, “no voldria que a ningú més al món li haguessin de dir que no hi ha un donant per a ell o ella, com a mi em varem dir” i ha afegit: “dóna mèdul·la òssea, dóna amor”.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF