Les cures d'infermeria de Menorca reben el reconeixement internacional

La distinció valora 25 guies de bones pràctiques relacionades amb factors de risc de malalties cròniques, problemes de seguretat o símptomes que tots els centres han de complir 

L'àrea de salut de Menorca ha estat reconeguda internacionalment pel seu compromís amb l'excel·lència en cures d'infermeria. El servei menorquí és una de les 26 institucions sanitàries de 13 comunitats autònomes que reben la distinció per incorporar amb èxit diferents guies de bones pràctiques, com per exemple promoure la lactància materna o reduir el risc de caigudes, entre d'altres. La iniciativa s'emmarca en el programa internacional CCEC/BPSO, de l'Associació d'Infermeres d'Ontario (Canadà). 

Aquest programa es gestiona a Espanya a través de la Unitat d'Investigació de Cures de Salut de l'Institut Carlos III. Precisament el seu director, Jesús Fernández Crespo, explica que "la iniciativa disposa de 25 guies de bones pràctiques relacionades amb factors de risc de malalties cròniques, problemes de seguretat o símptomes que tots els centres reconeguts han de complir amb l'objectiu d'oferir als seus pacients una atenció d'excel·lència". 

No és la primera vegada que s'anuncia aquest reconeixement internacional. De fet, és la tercera convocatòria i s'han reconegut des de llavors 26 institucions, que representen un total de 273 hospitals i centres d'atenció primària. A banda de l'àrea de salut de Menorca, també destaca l'obtenció de la distinció pel consorci de l'Hospital Universitari Arnau Vilanova-Hospital Universitari Santa Maria de Lleida.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF