Salut i nutrició 27/05/2018

El Govern convoca oposicions per a 240 metges de familia i 110 pediatres

El Servei de Salut destaca que les 350 places formen part de les 5.000 que el Govern té previst convocar a la sanitat pública

Ara Balears
1 min
270 de les places seran de torn lliure i 71 es cobriran mitjançant promoció interna.

PalmaEl Servei de Salut de Balears ha convocat per al pròxim novembre oposicions per cobrir 240 places de metges de família i 110 de pediatres, en els dos casos per a equips d'atenció primària.

Segons ha informat el Govern en un comunicat, 270 del total de 350 places de la convocatòria seran de torn lliure (obertes a qualsevol opositor) i 71 es cobriran mitjançant promoció interna.

L'executiu ressalta en la seva nota: "És important recordar que s'admetran les sol·licituds de participació en aquests procés encara que no s'acrediti cap nivell de capacitació lingüística" en català, com estableix el decret aprovat específicament per regular el coneixement de la llengua cooficial dels aspirants a places en la sanitat pública balear.

La Delegació del Govern a Balears ha recorregut aquest decret davant el Tribunal Superior de Justícia en entendre que vulnera el dret a l'atenció sanitària per dificultar la cobertura de les places de metges.

El Servei de Salut ressalta que aquestes 350 places del concurs oposició anunciades aquest dissabte formen part d'un total de 5.000 que el Govern té previstes a la sanitat pública.

stats