Salut i nutrició 11/05/2018

El congrés AlergoMenorca tornarà a reclamar al·lergolegs per a Balears

La SEAIC denuncia que pacients amb patologies al·lèrgiques como la rinitis, l'asma o l'al·lèrgia als aliments, a medicaments o a himenòpters continuen sent derivats a altres especialistes degut a la deficitària situaciò a les Illes

A.solano
2 min
La biblioteca de la Fundación Rubió i Tudurí de Maó acollirà divendres el debat 'Ser al·lèrgic i viure a Balears: un desafiament'.

PalmaEls dies 18 i 19 de maig Menorca acollirà la III edició de AlergoMenorca, un congrés que reunirà a especialistes en al·lergologia amb l'objectiu d'explicar la situació de la patologia a les Balears, i posar de manifest una vegada més el dèficit de al·lergòlegs al conjunt de la comuniat autònoma que, a dia d'avui, continua sense especialistes a la Sanitat Pública. Tant és així que pacients amb patologies al·lèrgiques como la rinitis, l'asma o l'al·lèrgia als aliments, a medicaments o a himenòpters continuen sent derivats a altres especialistes degut a la deficitària situaciò a les Balears.

Recentment, i després de diversos anys de reclamacions per part de la Societat Espanyola de Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC), el Parlament balear va aprovar la creació d'un Servei d'Al·lèrgia en el sistema sanitari públic, fins avui inexistent, amb una dotació pressupostària de 620.000 euros anuals. Malgrat això, "només es crearà una plaça d'al·lergòleg consultor, que estarà ubicat a l'Hospital Son Espases". Aquesta situació, segons la SEAIC, "obligarà als pacients balears amb malalties al·lèrgiques greus a ser derivats a Serveis d'Al·lèrgia fora de la Comunitat Balear o a haver d'acudir a consultes d'altres especialitats per ser tractats d'una única malaltia", un fet que alerten"minvarà la qualitat de l'atenció i la seguretat del pacient, i incrementarà els costos de la consulta sanitària".

AlergoMenorca 2018 comptarà, entre d'altres, amb la presència del doctor Antonio Valero, president electe de la SEAIC i del doctor Alberto Oehling, president de la Societat Balear de Al·lergologia. A més els acompanyarà el doctor Luís Navas, president de la Comarcal de Menorca del Col·legi Oficial de Metges de Balears, el doctor César Alias, cap de la Unitat de Al·lergología de la Clínica Corachán de Barcelona i la doctora Ana Elices, facultatiu especialista d'Al·lèrgia de l'Hospital Universitari d'Henares a Madrid.

El divendres 18 de maig a les 20.00 hores es realitzarà a la biblioteca de la Fundació Rubió i Tudurí a Maó el debat col·loqui Ser al·lèrgic i viure a Balears: un desafiament, en el qual tres especialistes parlaran sobre els mites i llegendes alergológicas i la situació actual i perspectives de futur per als pacients al·lèrgics a Balears.

El dissabte 19 de maig de 9:30 a 19:30 hores tindrà lloc la jornada científica per a especialistes amb diverses taules rodones i una conferència magistral sobre Big Data; Del Concepte a la clínica impartida per la doctor Ignacio Hernández Medrano, facultatiu especialista en neurologia de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid (Veure programa complet)

stats