Salut i nutrició 30/11/2020

CCOO creu que l'actitud del gerent de l'Àrea de Salut de Menorca és "arrogant" per no dimitir

La directora mèdica denuncia diversos professionals per injúries

Ivan Martín
2 min
CCOO no descarta continuar amb les protestes fins que el gerent i la directora mèdica dimiteixin.

MaóContinua el conflicte a l’hospital Mateu Orfila de Maó. La readmissió de Ramón Fernández Cid com a responsable de la Unitat de Cures Intensives (UCI) no ha calmat els ànims entre el personal, el qual, a través dels diferents sindicats, manté la petició del gerent, Romà Julià, i de la directora mèdica, Tamara Contreras. Aquest dilluns s’ha encarregat de recordar-ho el portaveu de Comissions Obreres (CCOO), Juan Andrés Bernabéu, que demana que Julià i Contreras facin una passa endavant i posin el càrrec a disposició de la direcció general de l’IB-Salut.

Així, Bernabéu ha titllat d’”arrogant” l’actitud dels alts càrrecs de la sanitat pública menorquina i insisteix en la dimissió per la “nefasta” gestió de l’intent de cessament de Fernández Cid com a cap de l’UCI. “Falta pedagogia amb els gestors públics”, exclama Bernabéu, i afegeix: “Han de respondre dels errors que cometen”. El responsable de CCOO va més enllà i diu: “Tots som responsables dels nostres actes i estan en una situació que han de donar explicacions, com ho faria qualsevol treballador que comet un error, però sembla que hi ha certes reticències a dimitir”. En aquest sentit, recorda que es tractaria d’abandonar el càrrec de confiança, “no de deixar de fer feina”.

D’altra banda, demanen la intervenció “urgent” del director general de l’IB-Salut, Juli Fuster, a fi “que no deixi que aquest conflicte perduri més temps”. A més, acusen el gerent de “menysprear” els sindicats, que varen signar una carta en què exigien la dimissió dels alts càrrecs de la sanitat menorquina. Finalment, no descarten continuar les mobilitzacions: “Varen tenir efecte, però la decisió és en mans dels treballadors de l’hospital, nosaltres només som els transmissors del missatge”, apunten.

Sobre això, Juan Andrés Bernabéu continua pensant que la denúncia interposada per injúries, davant el Col·legi de Metges de les Balears, per la directora mèdica al capdavant de l’UCI i altres professionals pels comentaris emesos en xarxes socials sobre el conflicte “no té sentit”, i l’insta a “no encalentir els ànims i cercar la tranquil·litat laboral”. El portaveu de CCOO creu que Contreras està en “tot el dret” de denunciar, tot i que matisa que “abans hauria de dimitir i preocupar-se per la fuga de facultatius els darrers temps de l’Àrea de Salut de Menorca”.

stats