Convoquen beques d'investigació de càncer cutani per valor de 100.000 euros

La convocatòria d'ajudes es presentarà el 15 de juny en el IX Simposi del Grup Espanyol Multidisciplinari de Melanoma (GEM)

El Grup Espanyol Multidisciplinari de Melanoma (GEM), organització sense ànim de lucre que dona suport a la investigació del melanoma i altres patologies de la pell, presenta per primera vegada una sèrie de beques destinades a projectes d'investigació de càncer cutani. Amb aquesta convocatòria d'ajuda a la investigació es pretén obtenir propostes originals de projectes d'investigació que reverteixin en el millor coneixement del melanoma.

Repartides en quatre categories

L'entitat té previst donar 100.000 euros als millors projectes d'investigació en quatre categories que abastaran feines desenvolupades a Espanya i a Amèrica Llatina. Les beques estaran repartides en beques per a Llatinoamèrica (2 beques per a projectes d'investigació en melanoma provinents de Llatinoamèrica, amb una dotació de 10.000 euros per beca), beques d'ajuda per a tesis doctorals (5 beques per a membres del GEM amb una dotació de 4.000 euros per beca), beca al millor projecte d'investigació (40.000 euros per beca) i beca projectes GEM (amb una dotació de 20.000 euros beca).

La convocatòria d'aquestes ajudes es presentarà el pròxim 15 de juny en el marc del IX Simposi del Grup Espanyol Multidisciplinari de Melanoma (GEM), que tindrà lloc els 15 i 16 de juny al Palau de Congressos de Palma.

El GEM, amb més d'una dècada de trajectòria, du a terme una activa tasca científica i està compromès amb el foment i desenvolupament d'estudis clínics i translacionals en melanoma i està integrat per membres d'hospitals de tot l'Estat del GEM i té un caràcter cooperatiu i multidisciplinari.

Al grup prenen part oncòlegs, metges de diferents especialitats i altres professionals sanitaris, implicats en el diagnòstic i tractament del melanoma. Per altra banda, l'entitat col·labora activament amb les associacions de pacients proporcionant canals d'informació que orienten, ajuden i faciliten el millor diagnòstic i tractament possible del melanoma.

El melanoma cutani constitueix entre el 4 i el 10% dels tipus de càncer diagnosticats a Espanya. És una proliferació maligna dels melanòcits, que es desenvolupa a la pell en més del 95% dels casos. La melanina absorbeix la radiació ultravioleta i neutralitza els radicals lliures que aquesta genera; la coloració de la pell de cada persona depèn de la quantitat de melanina en la seva pell. El melanoma cutani és més predominant en la raça blanca i s'ha evidenciat un increment de la seva incidència i mortalitat en les darreres dècades, tot i que recentment sembla que en alguns països comença a apreciar-se una estabilització de la mortalitat en els individus de mitjana edat.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF