Salut i nutrició 14/10/2020

El gerent de l'àrea de Salut de Menorca demana denunciar l'incompliment de les mesures contra el covid-19

Adverteix del risc sanitari que representen els contagis massius derivats de les irresponsabilitats

Ivan Martin
1 min
Julià destaca l'esforç de tots els professionals i rebutja les vulneracions de la normativa que comprometen el sistema públic.

MaóEl gerent de l’àrea de Salut de Menorca, Romà Julià, demana als ciutadans que siguin “valents” i denunciïn l’incompliment de les normes sanitàries que puguin desencadenar un contagi massiu de coronavirus. D’aquesta manera, el màxim responsable de la sanitat pública menorquina expressa el seu malestar amb algunes actituds ciutadanes que els darrers dies s’han traduït en dos brots socials a Maó, amb 10 i 16 infectats, respectivament.

Julià és partidari d’”estrènyer” la societat i fa un símil: “Cadascú de nosaltres ha de fer de policia de salut; és a dir, quan detectem una persona que incompleix la normativa cal perdre la por i dir-l'hi, perquè està posant en risc el conjunt de la ciutadania i la més mínima fissura representa un elevat perill per al sistema sanitari”. D’altra banda, Julià s’ha mostrat preocupat pels dos últims brots socials registrats a Maó: “Si abaixam la guàrdia ja sabem quin serà el resultat; fa dues setmanes estàvem en una situació francament bona, però la realitat actual és una altra i hem tornat a engegar tota l’artilleria contra el virus i tenim la sensació d’haver perdut energia en realitats que no ens hauríem de trobar”.

Finalment, el gerent de l’àrea de Salut de l’illa avisa de l’esforç que representa per a la sanitat pública la proliferació d’irresponsabilitats que poden ocasionar un augment de contagis de covid-19: “Per un petit error tornen les pors, la pressió i la tensió sobre el sistema sanitari, els ingressos a planta i a la Unitat de Cures Intensives (UCI), així com els dubtes sobre els positius que poden sorgir arran dels incompliments de la normativa. No és just”.

stats