Tanquen temporalment un club hípic de Maó arran del positiu de dos monitors

Menorca suma set nous contagis des de divendres

El club hípic Haras del Mar de Maó ha decidit tancar temporalment les seves instal·lacions després d'assabentar-se del contagi de covid-19 de dos monitors que duien a terme les activitats d'escola d'estiu. Es tracta de dos joves de 25 i 31 anys que varen ser contagiats per un contacte extern durant un àpat en una casa particular. Entre els assistents hi havia una persona de vacances a l'illa portadora de la malaltia. Quan se'n va tenir coneixement es va fer la prova PCR, i tots dos donaren positiu en coronavirus.

També s'han fet un total de nou PCR, corresponents a la propietat del club, la resta de treballadors i quatre persones que conviuen amb els contagiats, però totes les analítiques han estat negatives. De tota manera, aquest dijous es durà a terme la segona onada de proves per comprovar que el virus no ha evolucionat. Curiosament, aquest mateix dia s'esperen els segons resultats dels treballadors d'un conegut restaurant a Maó, on resultà contagiat un membre del personal. 

Segons les directrius sanitàries, el fet de practicar l'activitat a l'aire lliure, sense contacte físic i amb mesures de protecció no implica risc de contagi per a cap dels alumnes del club. Cal dir que la direcció del club hípic ha mantingut informades en tot moment les famílies dels menors que acudeixen a les instal·lacions a gaudir de l'oferta d'oci estiuenc.

Allau de positius durant el cap de setmana

Menorca ha registrat set nous casos positius des de divendres passat, segons ha informat l'IB-Salut, un increment que situa en 16 els actius per coronavirus a l'illa. Dels set nous contagis, sis afecten residents i només hi ha un turista. A més, la xifra podria haver estat més elevada, si no fos per les tres altes a pacients, dues de les quals a la dona i al fill de la família murciana que representà el primer brot a l'illa. 

En aquests moments, dos pacients es troben hospitalitzats a planta del Mateu Orfila de Maó, mentre que els 14 restants estan en seguiment per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC). D'altra banda, dos professionals sanitaris continuen en aïllament domiciliari. A l'hotel Pont de l'Arenal d'en Castell s'hi allotjen set persones, tres d'elles positives.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF