Salut veta una xerrada de l'agricultor Josep Pàmies a l'Ajuntament de Maó

Pàmies, que defensa l'ús de teràpies alternatives en malalties com el càncer, havia d'impartir una xerrada demà a la sala d'actes del consistori maonès   

L'Ajuntament de Maó va comunicar ahir al vespre que la xerrada que havia de fer l'activista i agricultor Josep Pàmies demà no es faria a les dependències municipals. El motiu que esgrimeix l'equip de govern per prohibir l'acte és una recomanació traslladada per la Conselleria balear de Salut. La batlessa de Maó, Conxa Juanola, explica que "la Conselleria ens va enviar un escrit en què suggeria que no deixàssim la sala per fer la conferència perquè algunes idees d'aquest home topen amb els drets del pacient".

La petició inicial, cursada per l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca, va ser aprovada per l'Ajuntament. Josep Pàmies tenia previst oferir demà la xerrada 'Alimentació ecològica i salut', que no farà, però manté la que farà dijous a un local privat a Ciutadella, 'Sobirania alimentària: alimentació i salut'. Conxa Juanola recorda que "defensam l'ús de les sales municipals per a activitats d'entitats ciutadanes però si hi ha una instància superior que ens trasllada la seva preocupació o el fet preocupa una part de la comunitat científica i mèdica de Balears, nosaltres ho hem d'atendre per una qüestió de responsabilitat".

La màxima responsable de l'Ajuntament de Maó no pot amagar la seva sorpresa per la polèmica que s'ha creat al voltant d'aquesta xerrada. En aquest sentit, Juanola assenyala que "la reacció mediàtica cap a l'Ajuntament de Maó i el conferenciant ha estat desproporcionada. Nosaltres continuam defensant que tot es pot exposar i no entram a valorar el contingut de la xerrada".

Josep Pàmies és un defensor de l'efectivitat de les plantes contra malalties com el càncer i afirma que la vacuna triple vírica fa créixer els casos d'autisme. La setmana passada, Pàmies va oferir xerrades a les dependències municipals de Son Servera i Artà.EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF