Quines són les millors hores per entrenar a l'estiu?

El principal problema que ens trobam en aquesta època de l'any és l'alta temperatura

L'estiu és l'estació de l'any més esperada per la majoria dels habitants, però l'augment significatiu de la temperatura i de les hores de sol durant el dia provoca que molts esportistes no sàpiguen quina és la millor hora per entrenar. La situació és molt clara: l'alta temperatura es converteix  realment en un perill per a les persones que fan esport en aquestes condicions; per tant, l'objectiu dels atletes és trobar un moment del dia en què la temperatura permeti realitzar l'activitat física amb el menor risc posible.

El principal problema que ens trobam a l'estiu és l'alta temperatura. Els esportistes intenten sempre entrenar a l'aire lliure i la calor provoca que molts corredors es vegin obligats a modificar les seves rutines en aquesta època de l'any per poder entrenar en millors condicions que durant l'hivern.

Així doncs, les millors hores del dia per entrenar són aquelles en què la temperatura es modera de manera considerable; és a dir, que a l'inici del dia i quan es pon el sol són els moments més indicats per exercitar-se.

Una altra franja horària ideal és a primeres hores del dia, per exemple les 7 o les 8 del matí, amb els primers rajos del sol, fins i tot. Aquest és posiblement el millor moment perquè, a més de tenir una temperatura ideal per practicar esport, hi ha poca gent, la qual cosa fa que puguem entrenar amb molta tranquil·litat.

Però, tot i que aquestes són les millors hores per evitar la temperatura més elevada, l'atleta ha de seguir una sèrie de consells per tal de prevenir una possible insolació, com per exemple la hidratació contínua.

Per tant, les millors hores per fer esport són les primeres i darreres del dia, encara que sempre mantenint les precaucions normals i habituals per estar degudament hidratats i evitar els perills que implica l'exposició al sol.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF