Menorca registra dos nous positius de covid-19 després de 43 dies sense contagis

D'altra banda, el Mateu Orfila ha donat d'alta el darrer pacient ingressat amb la malaltia 

Després de 43 dies sense contagis, Menorca ha sumat aquest divendres dos nous positius de covid-19. Es tracta d'una parella menorquina que dimarts va arribar a l'illa en avió des de Palma procedent de Bolívia i amb escala a Madrid, on ha passat els darrers tres mesos. Els dos presenten símptomes lleus i estan aïllats al seu domicili, en seguiment per part de la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC). De fet, ja s'ha posat en marxa el rastreig per detectar i localitzar les persones que hagin pogut estar en contacte estret amb la parella. 

L'acumulat dels casos a Menorca des de l'inici de la pandèmica se situa en 114, 98 dels quals són persones ja curades. La notícia arriba just el dia que l'hospital Mateu Orfila de Maó queda completament lliure de covid-19, perquè s'ha donat d'alta el darrer pacient que continuava a planta després d'haver superat la malaltia. Valentí, de 68 anys, se'n va a casa recuperat de la infecció que ha patit i que l'ha mantingut al centre hospitalari des del passat 13 de març. 

Curiosament, Valentí també va ser el darrer pacient amb covid-19 que va sortir de la Unitat de Cures Intensives (UCI) el 28 de maig, després de 69 dies ingressat en aquesta unitat. Des de llavors, ha completat la seva recuperació a planta de Medicina Interna. Valentí és un dels 41 pacients que han passat per la planta de l'hospital, 34 dels quals s'han curat. Cal recordar que des del 21 de maig no s'ha registrat cap ingrés amb coronavirus. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF