Menorca participa en la segona trobada d'alimentació sostenible a París

L'Agència Menorca Reserva de la Biosfera ha aprofitat per presentar les set línies de treball a desenvolupar en l'estratègia alimentària

El Consell de Menorca ha assistit, a través de l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, a la segona trobada d'alimentació que s'ha celebrat a París, amb la intenció de presentar l'estratègia alimentària planificada a l'illa, així com les dades del darrer estudi sobre fluxos alimentaris a Menorca. La jornada ha congregat més de 700 participants procedents de França i l'estat espanyol. 

Així, l'estudi de fluxos alimentaris de Menorca posa de manifest que a l'illa es consumeix un 19% del producte local, mentre que el 81% restant arriba de l'exterior. A més, de les 77.000 tones d'aliments que es consumeixen a Menorca, 11.000 acaben malbaratades. 

D'altra banda, Menorca ha presentat a París les set línies de treball a desenvolupar en l'estratègia alimentària. Aquestes són: la coordinació entre administracions; la promoció de dietes, productes i producció saludable i sostenible; el treball per a l'equitat social, la promoció de la producció agrària i pesquera, la millora de l'abastiment, la reducció dels aliments malbaratats i la realització d'una compra pública responsable.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF