El Govern demana disculpes a les embarassades menorquines que s'han desplaçat a Son Espases per fer-se una ecografia

El gerent de l'àrea de Salut de Menorca assegura que a partir del pròxim dilluns les pacients podran emprar la màquina d'ecografies de la Clínica Juaneda, de Ciutadella.

El gerent de l'àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona, ha informat que ha arribat a un acord de col·laboració amb els responsables de la Clínica Juaneda Menorca per atendre les embarassades que necessitin una ecografia.

Segons la portaveu del Govern, Pilar Costa, mentre que la conselleria adquireix un nou ecògraf s'ha establert aquest acord de col·laboració perquè no es derivin més pacients del Mateu Orfila a Son Espases, obligant a viatjar a les dones embarassades.

La portaveu de l'executiu autonòmic ha demanat disculpes a les pacients que s'han hagut de desplaçar. 

Per la seva banda, Gómez Arbona s'ha mostrat "molt satisfet" per haver trobat una solució que "evitarà tot el que comporta fer un desplaçament d'aquestes característiques a Mallorca". El responsable de la sanitat pública a l'illa emfatitza el "compromís de la conselleria de tractar aquesta qüestió prioritària".

La nova màquina d'ecografies ja està aprovada pel Govern de les Illes Balears, però els tràmits perquè arribi a Menorca no són senzills. L'elevat cost d'adquisició, uns 100.000 euros, provoca que es faci un exhaustiu control en compliment de la llei de contractació. És un procés sotmès a un llarg recorregut i que ha de rebre el vistiplau d'Europa.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF