El Mateu Orfila adquireix dos ecògrafs i eleva a 1,3 milions d'euros la inversió tecnològica

El nou aparell de diagnosi prenatal per imatge substitueix l'equip que la Direcció Mèdica de l'Àrea de Salut de Menorca tenia llogat mentre es tramitava la compra de nou material

L'hospital Mateu Orfila de Maó ha invertit 105.000 euros en la compra de dos nous ecògrafs, en el marc del procés de renovació tecnològica d'aparells i mètodes diagnòstics que du a terme en els últims anys. Un dels equips és un ecògraf per al Servei d'Obstetrícia i Ginecologia i l'altre es destinarà al Servei d'Urgències del centre hospitalari. El nou aparell de diagnosi prenatal per imatge ja s'ha estrenat i substitueix l'equip que la Direcció Mèdica de l'Àrea de Salut de Menorca tenia llogat mentre durava el procés de tramitació administrativa que implica la compra de nou material. 

D'altra banda, l'equip que s'ha instal·lat al Servei d'Urgències és un model portàtil, per poder fer ecografies a peu de llit dels pacients que són atesos als boxs d'aquesta unitat. Dotat amb dues sondes, l'aparell possibilita fer diagnòstics ràpids d'hemorràgies internes i de lesions, cosa que facilita la feina dels metges a l'hora de fer un primer diagnòstic clínic i contribuir a disminuir el temps per a la presa de decisions.

Aquests dos aparells se sumen a altres quatre ecògrafs que s'han comprat per a diferents serveis de l'hospital Mateu Orfila. Entre 2015 i 2017 es va dotar Cardiologia i la Unitat de Cures Intensives amb tres nous ecògrafs d'alta resolució, i enguany s'ha comprat un ecògraf ocular per a Oftalmologia. En total, les inversions en tecnologia sumen 1,3 milions d'euros. El 2018 també està en procés de compra d'un electroencefalògraf, taules de tall per a Anatomia Patològica i una central de monitorització per al centre de salut del Canal Salat de Ciutadella.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF