El Govern adjudica la reforma del Verge del Toro de Maó per 636.000 euros a Casa Solo SL

La nova infraestructura proposa un disseny que respon als principis de flexibilitat i modularitat

El Servei de Salut de Balears ha adjudicat a l'empresa Casa Solo Arquitectes SL les obres de reforma interior i l'ordenació de la parcel·la de l'hospital Verge del Toro de Maó per un import de 636.450 euros. Així ho ha confirmat el Ministeri d'Hisenda. El projecte estava inicialment pressupostat en 871.848 euros. L'arquitecte resident a Maó Joan Enric Vilardell col·laborarà amb Casa Solo, amb el repte de complir les especificacions del Pla d'usos previstos per al nou equipament públic. El projecte destaca pel seu plantejament sobre la contribució terapèutica dels antics jardins de Bellavista en el tractament de les malalties cròniques i la rehabilitació dels usuaris. 

La nova infraestructura proposa un disseny que respon als principis de flexibilitat i modularitat per afrontar futures necessitats. La reforma preveu la conservació de l'escala original, a més de l'entrada a l'edifici. Inclourà una zona d'aparcament exterior i, accedint al vestíbul principal, hi haurà la recepció i atenció als usuaris. Es farà un doble accés des de la plataforma creada per la coberta del pati de llevant o àrea de jardins i aparcaments per al personal, mentre que el semisoterrani acollirà els usos més logístics del centre. A les quatre primeres plantes s'aposta per situar el màxim nombre d'habitacions, 60 entre dobles i individuals. La cinquena planta estarà dedicada a àrea administrativa i de treball dels facultatius. 

La recuperació del recinte enjardinat es durà a terme mitjançant la combinació de diferents àmbits especialitzats. Per una banda, es proposen jardins dedicats a l'estimulació dels sentits, i per l'altra, la creació d'un circuit d'instal·lacions a l'aire lliure per a la pràctica exterior de la fisioteràpia. Les zones enjardinades es completen amb àrees de calma, relaxació i d'horticultura, com a part de les teràpies ocupacionals que es desenvoluparan al nou centre. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF