L'Escola de Salut Pública de Menorca ja té gairebé totes les places exhaurides

Dels vuit cursos que conformen el programa acadèmic d’enguany, set ja tenen el cartell de complet des de fa dies, i també les dues trobades obertes

Menys d'un mes abans de l’inici d’una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca, ja hi ha 703 participants confirmats i les places de cursos i trobades estan pràcticament exhaurides. Dels vuit cursos que conformen el programa acadèmic d’enguany, set ja tenen el cartell de complet des de fa dies, i també les dues trobades obertes, que admeten inscripcions, del total de 14 reunions que es duran a terme durant la celebració de l’Escola, del 17 al 26 de setembre al Llatzeret del port de Maó.

Maties Torrent i Ildefonso Hernández, membres del Consell Acadèmic de l’Escola, han donat a conèixer aquestes bones dades d’inscripció a la presidenta del Consell Insular, Susana Mora. La reunió ha servit per comentar aspectes organitzatius d’una activitat que cada any mou un gran nombre de persones, entre participants, professors i coordinadors, i representa un esforç d’infraestructura i de gestió per part de l’Institut Menorquí d’Estudis i dels diferents equips que fan possible que l’escola sigui tot un referent en el seu àmbit.

El curs amb un major nombre d’alumnes és el de 'Preguntas frecuentes y respuestas basadas en la evidencia en la diabetis tipo 2', amb 33 participants. El segueix 'Salud pública y ética: una introducción', amb 32 participants. D'altra banda, les jornades d’activitat física i salut que organitza el Departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular generen cada any un gran interès i, en aquesta edició, aplegaran 87 assistents per debatre sobre l’art de caminar.

Pel que fa a la procedència dels participants, més de la meitat dels alumnes dels cursos són de Madrid (27,84%) i de les Illes Balears (26,27%). També n'hi ha de Barcelona (11,37%) i Astúries (4,31%), tot i que els assistents a l’Escola arriben des de totes les comunitats autònomes, incloses les Illes Canàries. També hi ha dos alumnes estrangers, de França i l'Equador. El cert és que la suma de totes les persones que venen a l’Escola de Salut Pública de Menorca generen un important impacte econòmic a l’illa. A més de la incidència directa en allotjaments i sector de la restauració, són molts els participants que aprofiten per allargar l’estada a l’illa i fer uns dies de vacances i turisme, i no són pocs els que decideixen tornar-hi amb la família.

A la reunió també s’hi han explicat els detalls de les activitats obertes a tot al públic que es faran durant la celebració de l’Escola: la taula rodona 'La contaminación química y la salud', que tindrà lloc dijous 20 de setembre a les 20 h al Consell Insular de Menorca a Maó, i l’actuació de dansa 'Doble Bach' de la companyia Antonio Ruz, que tindrà lloc divendres dia 21 de setembre a les 21 h a l’Orfeó Maonès.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF