El Col·legi d'Infermeria de les Illes Balears destina 90.000 euros a beques formatives

Poden optar a aquestes beques aquells col·legiats que hagin fet els cursos de formació entre l'1 de setembre de 2017 i el 31 d'agost de 2018

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears ( Coiba ) donarà beques per valor de 90.000 euros per fomentar la formació de les infermeres que treballen a les illes i la difusió del coneixement infermer.  Del total de la dotació econòmica, 70.000 euros estan destinats a ajudes per a la formació i cobriran fins a un 60% de les despeses derivades de la matrícula en activitats formatives impartides per organismes oficials. La resta, 20.000 euros, està destinada a promoure la difusió del coneixement infermer generat a les Balears, en congressos i jornades,  siguin locals, estatals o internacionals.

Segons ha indicat el Coiba , poden optar a aquestes beques els col·legiats que hagin fet els cursos de formació entre l'1 de setembre de 2017 (quan va acabar l'anterior convocatòria) i el 31 d'agost de 2018. Els col·legiats de cada illa poden presentar les seves sol·licituds en qualsevol de les tres seus insulars del  Coiba  des d'avui fins a l'11 d'octubre, inclòs. La llista dels seleccionats provisionals de la beca de formació s'anunciarà el 19 de novembre i la resolució definitiva el 14 de desembre.

"La insularitat suposa, en moltes ocasions, una dificultat afegida per a les infermeres investigadores que vulguin presentar els resultats dels seus projectes en congressos de fora de la comunitat autònoma", ha indicat el  Coiba , que destinarà anualment part de les quotes col·legials a cobrir les despeses de desplaçament.

Aquests ajuts s'atorgaran fins a un màxim de 400 euros per sol·licitud, tot i que exclouen la participació en congressos i de jornades sense presentació de treballs, ja que la seva finalitat és "precisament" fomentar la divulgació dels estudis i investigacions que s'hagin dut a terme a la nostra comunitat autònoma.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF