Ajornen el fòrum Sine Dolore de Menorca per por de contagis per coronavirus

L'esdeveniment reunia centenars de persones relacionades amb la sanitat

La Fundació Sine Dolore ha anunciat aquest divendres l’ajornament del fòrum Sine Dolore, previst inicialment per al període del 30 d’abril al 3 de maig, fins al mes d’octubre. En concret, l’organització de l’esdeveniment ha programat aquesta trobada sanitària del 15 al 18 d’octubre, sempre que el coronavirus deixi de ser una amenaça per a la població. Cal recordar que el fòrum Sine Dolore congregà l’any passat més d’un miler de persones a l’únic parc temàtic contra el dolor i de la qualitat de vida del món.

El president de la Fundació Sine Dolore, el doctor Jordi Moya ha explicat que la decisió s’ha adoptat a petició del Ministeri de Sanitat. El govern espanyol ha acordat amb totes les comunitats autònomes la suspensió de tots els congressos, cursos, tallers i jornades que impliquin els professionals sanitaris per evitar contagis i garantir-ne la disponibilitat. Moya entén la decisió ministerial perquè “hi ha un important nombre de professionals sanitaris apartats per estar en contacte amb persones contagiades pel COVID-19”.

La decisió del Ministeri de Sanitat s’emmarca en la línia de recomanacions de l’Organització Mèdica Col·legial i el Consell General d’Infermeria d’Espanya.

El Bisbat de Menorca retira l'aigua beneïda de les esglésies per evitar contagis de coronavirus

Ajornen el Congrés Nacional de Medicina General a Palma i la creació de la Societat Balear d'Anticoncepció

El XXVII Congrés Nacional de Medicina General i de Família, que s'havia de celebrar al Palau de Congressos de Palma a final de maig, s'ha ajornat sis mesos pel coronavirus i es farà el mes de novembre.

La Societat Espanyola de Metges Generals i de Família ha informat aquest divendres de l'ajornament de la reunió, que es farà en el mateix recinte "i amb el mateix programa científic" els dies 19, 20 i 21 de novembre. Aquesta decisió és conseqüent amb les recomanacions d'evitar aglomeracions formulada pel Ministeri de Sanitat, que a les Balears ha suposat ja la suspensió de diferents esdeveniments.

A més, també s'ha ajornat la constitució de la Societat Balear d'Anticoncepció i l'organització ha explicat que la creació d'aquest nou òrgan no es durà a terme fins que "les circumstàncies, segons les autoritats sanitàries, ho permetin".

 

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF