CRÍTICATV

El xiulòmetre

A l’informatiu de 13TV tenen clar que a la final de la Copa del Rei a Barcelona es xiularà l’himne espanyol. De fet, ho tenen tan clar que es van permetre el luxe de fer un exercici de periodisme-ficció d’aquells que tant ens agraden en aquesta columna. Felipe del Campo ho deia ben clar: “ Todo el mundo sabe que el Camp Nou va a silbar el himno”. I, acte seguit, feia el següent exercici. “ Nos vamos a la final de Mestalla, dónde jugaban Madrid y Barça. Sólo pitaron la mitad, porque los del Madrid no pitaron”. I després, van posar imatges de la final entre l’Athletic i el Barça a la final del Calderón, on la xiulada va ser força superior. Els dos exemples estaven il·lustrats amb un xiulòmetre que pretenia recollir el nivell de decibels. I aleshores simulaven la xiulada al Camp Nou sumant una xiulada i l’altra: “ Si sumáramos las dos silbadas esto podría ocurrir en el Camp Nou, que subirían muchísimo los decibelios, esto, mucho a su pesar, lo va a tener que soportar el rey Felipe VI, no sé si está entrenado en el tema de los tapones…” I aquesta és la notícia i el periodisme-ficció que ens toca suportar.

Pedrerol indignat. Josep Pedrerol estava força enfurismat perquè la final de la Copa del Rei s’acabi disputant al Camp Nou. Pedrerol, que s’ha convertit en una espècie de portaveu de Florentino Pérez, no va perdre la seva oportunitat des de l’editorial de Jugones de la Sexta. “ Os estan engañando, todo es un paripé, juegan con el victimismo de siempre, quieren quedar bien con sus seguidores, juegan al victimismo de siempre, populismo, populismo de tercera”. Però encara no s’havia quedat a gust, en Pedrerol encara tenia més coses al pap. “ Urrutia y Bartomeu han acabado peleados, vaya ridículo, varias semanas pensando en el Bernabéu y no tenían un plan B, que se olviden de Florentino, que se olviden del Madrid y que pidan perdón, que pidan perdón a sus socios”. Els socis de l’Athletic i del Barça estan molt afectats per aquesta revelació i han sortit massivament al carrer a exigir perdó als seus dirigents. A qui van dirigits aquest editorials? A qui serveixen?

L’enquesta de Setmana Santa. A El intermedio van sortir al carrer a preguntar als joves sobre la Setmana Santa. Està clar que les enquestes al carrer estan molt editades, però el resultat era la mar de divertit. Alguns exemples. “ ¿Por qué se llama la semana de Pasión?”, preguntaven. “ Por la Pasión de Cristo, ¿no? Eso explican en la película y eso, ¿no?”, contestava una noia. “ ¿Por qué crucificaron a Jesucristo? ”, també preguntaven. “ Le crucificaron porque le tenían envidia al pobre porque hacía milagros y eso y no les molaba mucho el rollo”, responia un noi molt convençut. I l’última pregunta: “ ¿Cuál fue el menú de la última cena?” “ No había hornos en aquel momento, por lo tanto lo que pudieran coger en ese momento”. I encara sort que no van contestar que van trucar a una pizzeria.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF