Tema del dia 18/08/2013

40.000 britànics continuen de vacances a la zona del mar Roig

Kuoni també suspèn activitats al país i es disparen les cancel·lacions de viatgers

Jaume Perelló/agències
2 min

PalmaA l desastre humà que suposa un enfrontament com el que pateix en aquests moments Egipte, s'hi afegeixen les conseqüències econòmiques que inevitablement patirà el país. El turisme, molt sensible a la seguretat, és una de les principals fonts d'ingressos d'Egipte i ja s'hi succeeixen les cancel·lacions.

L'Associació d'agents de viatges britànics ABTA calcula que uns 40.000 turistes del Regne Unit es troben en aquest moment gaudint de les seves vacances a Egipte. Segons va informar ahir la cadena Sky News, d'aquests, la meitat corresponen als touroperadors Thomson i First Choice. La principal destinació d'aquests viatgers és el mar Roig, que de moment no viu gaire tensions ni tampoc s'hi registren manifestacions importants.

El fet que els principals enfrontaments es trobin allunyats dels ressorts turístics del mar Roig va provocar que la Foreign Office establís tres nivells diferents de perillositat en el seu informe, publicat al seu lloc web i distribuït també als agents de viatges i operadors turístics. Els complexos turístics d'aquella zona estan dins l'única franja a la qual el govern britànic recomana viatjar, tot i així, només "sota la recomanació del seu agent de viatges", afirmava ahir la web del Foreign Office.

Les principals destinacions de la regió són Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba i Marsa Alam.

Tot i continuar operant al mar Roig, amb vols directes que no passen pel Caire, Thomas Cook Anglaterra sí que ha pres mesures, segons va anunciar ahir, com per exemple la cancel·lació de les excursions a la capital, el Caire, a Luxor, i a les muntanyes del Sinaí.

Alemanya, més cauta

TUI Alemanya, propietat de TUI Travel, i Thomas Cook Alemanya sí que han estat més contundents i ja varen anunciar divendres que suspenien la seva activitat a tot el país fins al setembre, amb l'objectiu de reorganitzar millor totes les reserves que ara mateix tenen, en comptes d'estar pendents de si el conflicte rebaixa la violència.

A més a més d'aquestes cancel·lacions genèriques per part dels alemanys, altres agències de menor mida també estan prenent la mateixa decisió. Kuoni, especialitzat en viatges de qualitat, va anunciar que suspenia tots els seus grups previsots en els propers 30 dies, "a l'espera de conèixer com evoluciona el conflicte".

Tot i que s'ha considerat el mar Roig com un lloc més o menys seguper part de diferents ministeris d'exteriors de països europeus, la realitat és que s'estant produint cancel·lacions individuals per part de milers de persones.

stats