Tema del dia 23/08/2013

Tunísia entreveu una sortida a la crisi política

1 min

A diferència d'Egipte, on l'esperança democràtica s'esvaeix a cada minut que passa, Tunísia encara pot mantenir el procés obert amb la revolució que va derrocar Ben Ali, el gener del 2011, i va desencadenar la Primavera Àrab. Rached Ghannouchi (foto), líder dels islamistes d'Ennahda, la força majoritària al govern, va anunciar ahir que està disposat a fer concessions per trobar una sortida a la crisi política que té bloquejat el país des de fa mesos. Ennahda va acordar amb el principal sindicat, la Unió General de Treballadors Tunisians (UGTT), negociar un full de ruta. Això obriria un "diàleg nacional" amb l'oposició, on fan front comú les forces conservadores laiques i les organitzacions d'esquerres, que reclamen la dimissió del govern i la convocatòria de noves eleccions.

La UGTT proposa formar un govern tecnocràtic i preservar l'Assemblea Nacional Constituent, el Parlament elegit l'octubre del 2011 que no ha pogut superar fins ara els debats per aprovar una nova Constitució, així com l'anticipació de les eleccions.

Després d'aquest anunci, cal veure si l'oposició, que des de fa setmanes ha retirat els seus diputats del Parlament, manté la convocatòria de les manifestacions previstes per dissabte davant l'Assemblea Constituent, que havien de començar una "setmana per a la sortida del govern".

stats