Tornar al seny i al rigor

A Escodi pensem que si arriben turistes amb poder adquisitiu i ganes de gastar, s’ha d’aprofitar. No podem deixar perdre rendes que vénen de fora quan podem fer que es gastin aquí. Trobem bé que els restaurants obrin per als turistes i sabem que això crea ocupació; per què no ho volem per a altres sectors?

Dit això, en matèria d’obertures en festius cal actuar amb seny i rigor. No tot Barcelona atreu turistes. Cal cenyir-se a les zones turístiques de la ciutat per no provocar un efecte crida que arrossegui massivament clients d’altres barris i ciutats: perjudicaria el comerç.

També és important fer coincidir els horaris d’obertura amb els moments de més afluència. Obrir els diumenges d’estiu quan els turistes són a la platja, per tancar a les 18.00 hores quan comencen a sortir a passejar, no te lògica ni beneficia ningú.

Malauradament el tema dels horaris comercials s’ha polititzat. Això, i la por als canvis, fa oblidar que tenir obert quan els turistes passegen és una oportunitat de crear llocs de treball.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF