Tema del dia 14/08/2013

Rubalcaba vol càstig per les "mentides" de Rajoy

"Tot comença a ser veritat, llevat d'alguna cosa", diu el PSOE després que declarés Páez

Roger Mateos
2 min
Rubalcaba vol càstig per les "mentides" de Rajoy

Barcelona."Tot és absolutament fals, llevat d'alguna cosa". Aquest lapsus comès per Mariano Rajoy el 4 de febrer -el president del govern espanyol intentava negar la veracitat dels documents en què suposadament Luis Bárcenas té anotats tots els pagaments en diner negre a dirigents del PP- el perseguirà la resta de la seva carrera política. O, com a mínim, fins que s'esclareixin les responsabilitats pel cas Bárcenas. Ahir el PSOE va desenterrar aquelles desconcertants declaracions de Rajoy per fer-ne mofa. "Tot comença a ser veritat, llevat d'alguna cosa", va ironitzar el secretari de relacions institucionals del PSOE, Antonio Hernando, després que transcendissin les revelacions de l'exgerent del PP Cristóbal Páez.

La confessió de Páez sobre el cobrament de sobresous en negre a les files populars, segons Hernando, "desmunta un cop més" la versió oficial del PP. Les investigacions judicials, va afegir el dirigent socialista, "estan enderrocant totes les mentides" del PP com si fossin "un castell de cartes". A parer seu, cada cop sembla més clar que la presumpta comptabilitat B anotada per Bárcenas era efectivament la comptabilitat del partit. Rajoy i els seus, va afegir Hernando, "han de donar moltíssimes explicacions per la manera en què s'han finançat durant els últims 20 anys i per les moltíssimes mentides que han explicat per enganyar els espanyols".

Un dels blancs de les crítiques dels socialistes va ser ahir Javier Arenas. El fet que l'ex secretari general del PP, en la seva declaració davant el jutge, eludís respondre a moltes de les preguntes al·legant que no en recordava els detalls també va motivar les burles d'Hernando. Aquests "sospitosos atacs d'amnèsia selectiva" d'Arenas sobre les reunions que va mantenir amb Bárcenas fan que siguin "cada cop més creïbles" les acusacions contra el PP. "Molta mentida, molta desmemòria i molt poca vergonya és el que està mostrant el PP", va reblar.

Rubalcaba no vol "impunitat"

Abans que Páez acabés la seva declaració davant el jutge Pablo Ruz, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja va llançar un dard dirigit a Rajoy. Les "mentides" del cap de l'executiu central sobre el cas Bárcenas "no poden quedar impunes", va afirmar en la seva visita a Astúries. Rubalcaba feia referència al fet que, en la seva compareixença a les Corts de l'1 d'agost, Rajoy assegurés que Bárcenas ja havia estat apartat del PP quan ell va arribar a la Moncloa, a finals del 2011, una afirmació que va quedar dinamitada aquest cap de setmana quan el diari El Mundo va reproduir una nòmina de l'extresorer del partit amb data de maig del 2012. "Que Rajoy vagi al Parlament i menteixi no ho podem permetre", va insistir Rubalcaba.

Esquerra Unida, per la seva banda, va advertir que, si Rajoy es nega a comparèixer en una comissió d'investigació al Congrés, demanarà que ho faci davant el jutge. I el PNB fins i tot va avisar que, si es demostra que, en efecte, Rajoy va "mentir" en la seva compareixença, "per dignitat hauria de dimitir". No obstant això, els nacionalistes bascos no consideren necessari obrir una comissió d'investigació mentre el cas estigui en mans de la justícia.

stats