Publicitat
Publicitat

Només el 9,5% dels espanyols accepten el dret a la sobirania

Només un de cada 10 espanyols és partidari de reconèixer a les comunitats autònomes d’Espanya la possibilitat de convertir-se en un estat independent, segons l’últim estudi del baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). L’estudi mostra com el debat sobre el dret a la sobirania de Catalunya no ha modificat les percepcions de la ciutadania en aquest sentit. Així, el percentatge de suport a la possibilitat que les autonomies puguin optar a la independència és idèntic al del baròmetre del mes de febrer, un 9,5%.

Segons l’estudi d’opinió, que es va fer entre els dies 1 i 11 del mes de març, el 33,4% dels espanyols són partidaris de l’organització territorial amb comunitats autònomes, com en l’actualitat. És a dir, un punt menys que el baròmetre del CIS del mes de febrer.

El 18,6% són partidaris d’un estat centralitzat, amb un únic govern central i sense descentralització autonòmica. Això és un 1,6% menys que el mes de febrer. En canvi, els partidaris d’atorgar més poders a les comunitats autònomes es mantenen en l’11,9%, una dècima més que al febrer. En canvi, el 10,7% -al febrer era el 10,5%- optarien per mantenir l’estat autonòmic, però amb menys autonomia per als governs territorials. Si al mes de febrer els que deien que no tenien resposta eren el 12,8%, al març eren el 15,9%.

El príncep i la unitat d’Espanya

D’altra banda, el príncep Felip no va perdre l’oportunitat ahir de situar la unitat d’Espanya en el seu discurs amb motiu de la inauguració, a l’Hospitalet de Llobregat, de la nova seu de la multinacional de perfumeria i moda Puig. Combinant el castellà i el català, l’hereu a la Corona espanyola va erigir la multinacional catalana en “exemple dels millors valors empresarials que Catalunya i el conjunt d’Espanya volen mostrar al món”. “Gràcies per haver-ho aconseguit i per apostar per aquest futur brillant i esperançador que volem forjar tots junts”, va concloure.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF