Luis Alejandre, la baixa més sonada del PP menorquí

Qui ha estat conseller de Mobilitat els darrers quatre anys ha decidit no ocupar la cadira de l’oposició a la qual els ciutadans l’havien destinat

La desfeta electoral del PP comença a traduir-se en una fugida de persones que havien tingut un paper significatiu a les administracions que governava aquest partit. A Menorca, un nom destaca per sobre de la resta: Luis Alejandre. Qui ha estat conseller de Mobilitat els darrers quatre anys ha decidit no ocupar la cadira de l’oposició a la qual els ciutadans l’havien destinat. Alejandre ja ha fet oficial que no s’asseurà més a la sala de plens del Consell de Menorca. Si no governa, es retira.

La renúncia d’Alejandre, consentida pel president del partit, Santiago Tadeo, deixarà lloc a Aurora Herraiz, qui també ha estat consellera al govern aquesta legislatura. Alejandre se’n va després d’un mandat ple de polèmica. Ha estat qui ha liderat la reforma de la carretera general, el projecte més contestat i protestat del PP. Les dimensions d’aquesta obra han aixecat una notable oposició entre la societat, i fins i tot el GOB va haver de recórrer a un notari per poder consultar la informació d’aquest expedient. Alejandre ha continuat endavant amb el seu projecte, rebaixat per les exigències de la Comissió Balear de Medi Ambient, però tot i així l’abast de la reforma ha convertit aquesta actuació en la més criticada del govern PP.

El conseller de Mobilitat també ha protagonitzat alguna polèmica. Assegurà que els menorquins patien una depressió mental i declarà que hi havia massa ecologistes alliberats. La baixa d’Alejandre no és l’única confirmada. A Ciutadella, l’exbatlessa Assumpta Vinent ha desertat de les llistes municipals després que els ciutadans els hagin col·locat a l’oposició. Vinent deia que ho feia per deixar pas a gent jove, però no ho ha fet fins que ha vist que no tenia opcions de governar, fet que ha estat criticat dins i fora del partit.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF