Tema del dia 01/06/2013

Balears en ciríl·lic: premsa, ràdio i web per a russos

A. T.
2 min

PalmaUna de les mostres més evidents de les expectatives que el fenomen rus desperta a les Illes es troba en la proliferació de nous mitjans de comunicació editats en llengua russa que han nascut a Balears.

El Vesti Mallorca és un diari quinzenal editat pel Grup Serra que està a punt de complir el primer any de vida i el seu punt de partida és el d'oferir un producte útil per a la societat de parla russa a les Illes. Amb informació de servei i d'agenda, el seu principal objectiu és informar de l'actualitat de Balears al lector rus resident i posar noms i llinatges als integrants d'aquest col·lectiu.

Des de finals d'aquest mes d'abril ja és possible escoltar ràdio en rus a Mallorca. Russkoe Radio ofereix una programació musical en rus que s'emet a tot el món, encara que de manera provisional, en fase de proves. Els promotors de l'emissora preveuen fer programació pròpia des dels estudis de Mallorca: informació cultural i de servei per als residents i els turistes que entenguin el rus. La programació de Russkoe Radio Mallorca es pot escoltar al 104.2 de l'FM, per la TDT i a través d'internet a la plana web rusradiomallorca.com. I com en el cas del Vesti Mallorca , tant empresaris russos com de Balears s'han interessat per inserir-hi publicitat.

Les aliances amb hotels i touroperadors que treballen amb els mercats de parlants de llengua russa són primordials per donar a conèixer aquests nous mitjans de comunicació als visitants. Aquest és també el cas d' El Correo , una guia anual de Mallorca, publicada pel grup editor del Diario de Mallorca i que acaba de veure la llum fa uns dies.

Una altra iniciativa semblant és l'anuari Rusia & Mallorca , destinada en aquest cas no al visitant eslau, sinó a l'inversor resident a Rússia, interessat a establir relacions comercials a les Illes. Pàgines web editades a Mallorca com mallorcarus i mallorcarusa.com, mallorcarusia.es i nashamallorca.com completen un panorama comunicatiu en rus a fase d'expansió.

stats