HI VENS O HI VAS?
Cultura 02/03/2018

Fer un poc de Contrabando, una bona opció

És un restaurant per compartir que s’ha convertit, amb poc més d’un any de vida, en un agradable lloc de trobada a la ciutat de Llucmajor

Cristina Ros
2 min

En només un parell d’anys, la ciutat de Llucmajor ha multiplicat la seva oferta gastronòmica d’una manera més que notable. Avui, no només és un nucli urbà amb restaurants i bars per satisfer la gent del mateix poble, sinó que s’ha convertit en un lloc a tenir en compte per a residents i visitants del municipi, de la comarca i més enllà. Un dels espais que més i millor contribueixen al nou atractiu de la ciutat és, sens dubte, el Contrabando, un restaurant que, amb poc més d’un any de vida, s’ha convertit en un agradable lloc de trobada, molt simpàtic i amb una més que raonable relació qualitat-preu.

El Contrabando és l’aventura que va emprendre a final del 2016 una parella formada per una holandesa, na Karlien van Opstal, i un mallorquí, en Miquel Bosch. Reciclaren, reutilitzaren, agafaren mobles i objectes d’aquí i d’allà, i amb no poques dosis de creativitat han creat un espai on trobar-se bé i sorprendre la mirada entre patchworks de rajoles hidràuliques, sacs vells, miralls recuperats o un banc fet de cadires reciclades que és una creació de la mateixa Karlien.

En el poc temps que té de vida, el Contrabando s’ha situat en un lloc preferent a les principals guies gastronòmiques mallorquines. La cuina està integrada a la sala. Així, es comparteix l’elaboració de tot un seguit de plats pensats per compartir: tapes creatives, uns tàrtars dels que t’endús record (el de tonyina és el plat estrella), amanides (n’hi sol haver de peix sec de Formentera), musclos, ‘galtades’ de porc amb puré de boniato o patates ‘emprenyades’. Són només alguns dels plats d’una carta per triar a voler. Ah! I cada diumenge a migdia és el dia de l’arròs. Què, feim un poc de Contrabando?

stats