Publicitat
Publicitat

PALMA

“Som pallassos, no delinqüents”

El col·lectiu circense denuncia la “intimidació” que pateix al carrer i exigeix la seva regularització

El col·lectiu d’entitats i professionals d’activitats circenses que actuen als carrers de Palma -entre els quals es troben pallassos, malabaristes i mims- denuncià ahir la “intimidació” que pateixen per part de l’Ajuntament arran del conflicte per la tramitació de la nova ordenança cívica, encara pendent d’entrar en vigor i restrictiva amb ells, i per la darrera instrucció que prohibia les seves actuacions a les rutes turístiques, que finalment l’equip de govern s’ha vist obligat a retirar.

“Ens estan intimidant, censurant i fent molt de mal a la nostra imatge”, criticà ahir David Peralta, portaveu del col·lectiu El Loco Circo de la Vida,que n’engloba d’altres com el Circ Bover, Pallassos sense Fronteres, Mr. Filigrana i ÀnimaCirc. “Som pallassos, no delinqüents”, advertí, i remarcà que es tracta de “professionals formats en les arts escèniques que aportam grans dosis de cultura als carrers de la ciutat i ens convertim en un atractiu turístic”. “I en el nostre cas -afegí-, tots som treballadors autònoms que pagam els nostres impostos i cotitzam a la Seguretat Social”.

El col·lectiu registrà ahir a Cort una petició de reunió urgent amb la regidora de Govern Interior, Irene San Gil. Li volen transmetre que s’acabi amb actuacions com la de dimarts, quan la Policia Local desallotjà tota mena d’artistes que actuen habitualment a Dalt Murada. També que l’ordenança municipal que entrarà en vigor tingui en compte la proposta que el col·lectiu registrà el setembre passat. Perquè David Peralta deixà clar que allò que volen és una regularització clara de la seva activitat i poder obtenir un permís per dur-la a terme, “com ja podem fer en altres municipis”.

“En la majoria de casos, la nostra activitat suposa menys molèsties que la d’altres artistes escènics, com per exemple els músics”, digué Peralta, que es mostrà obert a fixar ubicacions concretes per a segons quines actuacions, “perqè jo som el primer que sé que no puc fer malabars en un lloc ple de gent com el carrer de Sant Miquel”.

Després de retirar la instrucció que prohibia explícitament l’actuació de “pallassos” i “malabaristes” als carrers més cèntrics, el govern municipal n’ha enllestida una de nova per actuar només contra la venda ambulant fins que entri en vigor l’ordenança cívica que ha de regular totes aquestes activitats.

Els grups de l’oposició criticaren durament l’actuació del govern municipal en relació a això. La regidora Begoña Sánchez (PSOE) els instà a regular “de manera consensuada amb el col·lectiu”. Neus Truyol, de MÉS, considera que San Gil “fa el rídicul” i qué tot plegat és una mostra dels “possibles abusos policials” que hi haurà amb l’ordenança.