Publicitat
Publicitat

CONSTRUCCIÓ

Les obres visades han augmentat un 5,43% de gener a març

El nombre d’obres visades ha augmentat un 5,43% entre gener i març d’enguany i respecte del mateix període de l’any passat, segons va informar ahir el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

Pel que fa a la superfície construïda, l’augment fou del 59,64% durant el primer trimestre de 2014, període en què també s’ha registrat per primera vegada des de l’inici de l’esclat de la bombolla immobiliària un increment del nombre d’habitatges visats. L’augment fou del 22,56% i es va donar sobretot a Menorca i a les Pitiüses, segons indica el Col·legi.

Tot i l’augment i les “bones expectatives” que proporcionen l’inici de la temporada turística, des de l’entitat col·legial indiquen que el nombre d’habitatges “continua sent molt baix (239 en el primer trimestre de 2014) pel que seria una activitat normal, que es considera entorn de 1.000 cases anuals”. La situació, assenyalen, es deu en part a les dificultats de finançament tant dels promotors com dels usuaris finals, que es troben amb hipoteques molt cares i difícils d’aconseguir.

Per illes, a Mallorca el nombre d’obres visades va augmentar un 3,28% el primer trimestre i els metres un 53,23%. En total, es visaren 152 habitatges entre els mesos de gener i març.

A Menorca, el nombre d’obres visades es va incrementar un 7,62%, mentre que els metres construïts cresqueren un 33,33%. El nombre d’habitatges visats va pujar un 7,69%. En total, es visaren 14 habitatges.

Pel que fa a les Pitiüses, el nombre d’obres visades augmentà un 15% i els metres, un 96,67%. En total, es visaren 73 habitatges en aquest primer trimestre, davant les 21 de 2013. És, de fet, la demarcació del COAIB que manté una major activitat sostinguda, indiquen.