LLUCMAJOR
Societat 23/08/2013

12 detinguts de dues bandes per robatori de telèfons mòbils

Ara Balears
1 min
12 detinguts de dues bandes per robatori de telèfons mòbils

Palma.La Guàrdia Civil ha desarticulat dues bandes que es dedicaven al robatori i posterior venda de telèfons mòbils en dues operacions a Llucmajor que han deixat un total de 12 detinguts, la confiscació de 117 aparells i l'aclariment de 50 fets delictius.

Segons informa la Guàrdia Civil en una nota recollida per l'agència Efe, la primera operació va tenir lloc quan foren arrestades quatre persones de nacionalitat pakistanesa que es dedicaven a la compra de mòbils de darrera generació i material electrònic procedents de furts i robatoris. Posteriorment, l'organització enviava fora de l'Estat els efectes adquirits o els venia. Aquesta banda es dedicava a un nou model d'estafa bancària emprant les targetes SIM dels telèfons per accedir a comptes bancaris vinculats als contractes d'aquestes, des dels quals feien ingressos a comptes del cap de l'organització. En tres escorcolls a l'Arenal de Llucmajor, es varen intervenir 43 mòbils, ordinadors, càmeres de fotos i material electrònic per valor de 15.000 euros.

La segona operació va ser dimarts, quan foren detingudes vuit persones d'una altra banda, dedicada al robatori de mòbils, extorsió i receptació. Els agents descobriren que el grup estava organitzat: uns es dedicaven a robar en platges i parcs aquàtics, uns altres extorsionaven ciutadans que es veien involucrats en la posterior adquisició dels mòbils i uns altres rebien gran quantitat d'objectes. Un dels integrants del darrer grup era tècnic informàtic que alliberava i modificava telèfons per evitar que fossin localitzats pels propietaris. A més dels 117 telèfons, s'han confiscat 19 videoconsoles portàtils i material informàtic. També s'imputa a l'informàtic un delicte contra la propietat industrial perquè donava senyal modificat de canals de televisió privada per internet.

stats