COMMEMORACIÓ

El centenari de l’IES Ramon Llull, un pretext per retrobar-se

En una cerimònia conduïda pel Màgic Cloquell, exalumne del centre, l’aula Magna de l’IES Ramon Llull acollí anit passada l’acte de presentació de la celebració del centenari de l’edifici -o edificis- que acull l’institut, l’IES Joan Alcover, l’Escola Superior de Disseny i la UIB. La ‘illeta dels instituts’ es construí entre 1912 i 1916.

No hi faltà l’actual director, Emili Gené, ni el professor d’història Biel Alomar, dos dels impulsors de la comissió de celebració del centenari. Gené explicà que l’objectiu de la commemoració és “recuperar memòria històrica viva”, però també posar les condicions perquè es pugui generar entorn del centre un “espai de debat per millorar el sistema educatiu”.

Cesc Mulet, pare d’alumnes, i Luis Ortas, exalumne, de les productores audiovisuals La Perifèrica i Cinètica, respectivament, explicaren al públic el projecte de documental que elaboraran a partir dels testimonis dels qui han passat pel centre, a més de la recopilació de fons gràfic relacionat amb l’edifici, que en un futur pretén editar-se en un llibre i ser part d’una exposició.

L’acte, que inclogué números de màgia i la interpretació musical de dos exalumnes, omplí la sala de famílies, antics estudiants, professors que exerceixen actualment i d’altres de retirats.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF