Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Els alumnes de l'IES Sineu no van a classe per protestar

Un 95,7% d'estudiants rebutgen el TIL i la LOMQE

Un 95,7% dels alumnes de l'Institut de Sineu no assistiren ahir a classe per manifestar així les seves discrepàncies contra el TIL i la LOMQE. Aquest acte de protesta no és estrictament una convocatòria de vaga, sinó el resultat d'una proposta d'"inassistència a classe" formulada pels estudiants i que tenia el vistiplau de la direcció del centre, tal com va confirmar ahir el director, Rafel Crespí. Aquesta xifra té en compte els estudiants del segon cicle d'ESO (3r i 4t), dels dos cursos de Batxillerat, de PQPI i dels estudis de Formació Professional. Els alumnes de 1r i 2n d'ESO no compten perquè el reglament no els permet afegir-se a la manifestació de discrepàncies. Segons va poder saber aquest diari, el centre del Pla va ser l'únic que va dur a terme aquesta protesta.

La inassistència a classe s'empara en l'article 14 del reglament de drets i deures dels alumnes, inclòs en el Decret 121/2010 elaborat pel Govern balear, que permet que els estudiants manifestin les seves discrepàncies respecte de les decisions educatives que els afectin. Aquesta opinió de rebuig de la política educativa de l'Executiu es pot concretar en una proposta d'inassistència a classe.

Segons confirmaren ahir des de l'institut sineuer, el procediment de convocatòria es va dur a terme tal com marca la norma. La junta de delegats va presentar la proposta per escrit a la direcció del centre i amb l'antelació mínima requerida per la normativa. La direcció comprovà que aquesta complia els requisits i tot seguit la sotmeté a consideració dels alumnes de 3r d'ESO fins a 2n de Batxillerat, inclosos PQPI i Formació Professional. La proposta s'aprovà per una majoria absoluta folgada en una votació secreta que es va fer a cada classe i en què hi havia un professor vigilant el correcte procediment del vot.

Malgrat la protesta, ahir l'institut sineuer va estat obert en el seu horari habitual i tot el personal docent assistí a classe. Els pocs estudiants que no secundaren l'aturada varen poder fer classe, malgrat que la majoria d'aules eren buides.

A l'Institut de Sineu, hi assisteixen alumnes provinents de nou localitats diferents: Sineu, Ariany, Petra, Lloret, Sencelles, Maria, Llubí, Costitx i Sant Joan. En els darrers cursos també hi ha alguns alumnes de Santa Eugènia, que ara estan adscrits a l'IES Sant Marçal. D'aquests, 662 joves formen el cens que ahir podia exercir el dret de no assistir a classe.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF