CORRUPCIÓ

El Suprem confirma la sentència de Munar per Can Domenge

La Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de dos anys i mig de presó, vuit d’inhabilitació i una multa de cinc milions d’euros imposada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears a l’expresidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, per un delicte de suborn.

La també expresidenta del Parlament, juntament amb dos càrrecs més del Consell, exigiren quatre milions d’euros a un empresari perquè pogués aconseguir l’adjudicació dels terrenys de Can Domenge. La sentència considerava provat que el pagament es va fer l’any 2006 i que els doblers es varen repartir entre els acusats.

El 2016, Maria Antònia Munar va admetre els fets com a certs per escrit i reclamà llavors al Tribunal Suprem que li rebaixàs la pena, perquè considerava que ja havia estat jutjada per la mateixa actuació en la peça principal del cas Can Domenge.

Efectivament, l’Audiència Provincial va condemnar Munar a sis anys de presó per frau a l’Administració, prevaricació i revelació d’informació confidencial per Can Domenge, que posteriorment va derivar en un altre judici per suborn, pels quatre milions d’euros.

La Sala rebutja els arguments de Maria Antònia Munar i destaca que “sense perjudici que els fets tinguin una relació temporal, tenen una substantivitat pròpia: d’una banda, l’acord entre els acusats per subornar l’Adminsitració i, de l’altra, la sol·licitud d’una donació”. D’aquesta manera, en la resolució s’entén que es tracta de fets independents que donen lloc a diversos delictes, en moments distints.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF