SALUT
Societat 07/08/2013

Son Espases forma i ajuda els pares amb fills diagnosticats de càncer

En les sessions s'aborden temes com els efectes secundaris dels tractaments, els hàbits d'alimentació que han de seguir els infants o la higiene que s'ha de mantenir amb ells, entre d'altres

A. A.
1 min

Palma.Amb l'objectiu d'ajudar-los a entrendre la malaltia dels seus fills i perquè puguin millorar la qualitat de vida dels seus infants, l'hospital de Son Espases ha posat en marxa sessions amb els pares i mares dels nins i les nines recentment diagnosticats de càncer. Pediatres oncòlegs i professionals d'infermeria pediàtrica, entre d'altres professionals, s'han implicat en aquesta iniciativa que intenta donar una mà als pares i mares i als infants més enllà de l'assistència mèdica que requereix el malalt, proporcionant a la família una assistència més humanitzada.

En les sessions, en què col·laboren experts en psicologia de l'Associació de Pares de Nins amb Càncer de Balears (Aspanob) i de l'hospital de Sant Joan de Déu de Palma, s'aborden temes com els aspectes generals de la malaltia, els efectes secundaris dels tractaments, els hàbits d'alimentació que han de seguir els infants, la higiene que s'ha de mantenir amb ells, a més dels aspectes psicològics i emocionals que afecten tota la família. El programa es divideix en tres sessions, en què es tracten totes aquestes qüestions. Mestres i psicòlegs de l'Aula Hospitalària, voluntaris de la Ciberaula i Sonrisa Médica també hi col·laboren.

Els tipus de càncer infantil més freqüents són les leucèmies, els limfomes i les tumors cerebrals. La pediatra Àngela Talavera adverteix que, en parlar de les causes, una de les primeres explicacions que s'ha de donar als progenitors és que "no n'hi ha de concretes que provoquin el càncer infantil; es tracta d'allunyar possibles sentiments de culpa dels pares per la malaltia que pateixen els fills".

stats