ABUSOS SEXUALS
Societat 14/08/2013

El Consell ha atès 86 casos d'abusos sexuals infantils només enguany

Ara Balears
1 min

Palma.El Consell de Mallorca ha atès 86 casos d'abusos sexuals infantils des que va començar l'any. La Unitat de Valoració d'Abusos Sexuals Infantils (UVASI) va analitzar l'any passat 157 casos, 92 del quals van ser derivats a la Unitat Terapèutica d'Abusos Sexuals Infantils (UTASI), encarregada d'atendre i tractar el menor. Els 92 casos suposen un 29% més que l'any 2011. Dels casos d'abusos sexuals infantils que es van tractar l'any passat, el 59,8% es van produir en l'entorn familiar i el 44,5% de les víctimes tenien entre 4 i 9 anys.

Les dades les facilitaren ahir la consellera de Família i Benestar Social, Sandra Fernández, i la consellera insular de Benestar Social i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Catalina Cirer, que signaren un conveni de col·laboració per finançar la UVASI del Consell de Mallorca. La UVASI disposa de 132.000 euros per realitzar la seva activitat enguany, 102.000 dels quals els aporta el Govern i 30.000 el Consell de Mallorca. Aquesta unitat avalua els casos d'abusos sexuals infantils i altres delictes contra la llibertat sexual, amb la intenció d'identificar els factors de risc i protecció, i del seu entorn familiar, escolar i social.

Són xifres que preocupen, per la qual cosa la consellera de Família del Govern, Sandra Fernández, va animar a "no passar per alt cap cas", ja que és "un deure de la població denunciar-ho", com també una obligació de l'Administració assumir aquestes situacions.

"No hem de permetre que cap menor pugui patir una situació com aquesta", apuntà Fernández. Tanmateix, la consellera insular Catalina Cirer destacà que els casos que més preocupen l'Administració no són a les estadístiques, ja que es troben "ocults" perquè es produeixen enmig d'una situació de "normalitat en la convivència", generalment en l'àmbit familiar.

stats