Publicitat
Publicitat

Reobren la causa contra la família de Letizia Ortiz

El pare, l'àvia i la tia de la princesa d'Astúries, Letizia Ortiz, tornaran a passar aviat pel jutjat de la localitat asturiana de Cangas de Onís per declarar com a imputats en un delicte d'alçament de béns, segons publicava ahir el diari El Mundo . La sala segona de l'Audiència Provincial d'Oviedo va emetre el 20 de novembre una interlocutòria en què ordenava a aquest jutjat que reobrís la causa contra Menchu Álvarez del Valle i els seus dos fills, Jesús -pare de la princesa- i Henar Ortiz, que havia decidit arxivar al juliol.

El diari assegurava que per ara no s'ha fixat la data en què els tres familiars de Letícia hauran de declarar, però afegia que "totes les parts ja han rebut la notificació de reobertura de diligències per part de l'Audiència" i que, a més, com que es tracta d'una interlocutòria en ferm, no es pot recórrer, per la qual cosa Del Valle i els dos germans Ortiz no tindran cap possibilitat d'esquivar el retorn al jutjat.

El cas arrenca de la denúncia presentada, el 22 de febrer del 2012, per l'empresària Sandra Ruiz, que reclamava a Henar Ortiz el pagament de 22.600,73 euros que, segons ella, li devia per unes peces de joieria que li havia entregat. Ortiz es va declarar insolvent, però la demandant sabia que, arran de la mort del seu pare, l'any 2005, havia heretat -juntament amb el germà i la mare- una casa al poble de Sardéu, per la qual cosa va decidir portar el cas als tribunals. El fiscal Gerardo Herrero va observar indicis de delicte per "insolvència punible", i pocs mesos després els tres copropietaris de la vivenda van passar pel jutjat: Henar Ortiz i la seva mare van declarar el juliol el 2012, i Jesús Ortiz a l'octubre. El jutge va considerar que de la seva conducta "no es podia deduir" la comissió de cap delicte, per la qual cosa a l'estiu va donar el cas per tancat. Però ara l'haurà de reobrir a petició de l'Audiència Provincial.

Arran d'aquest fet, El Mundo s'ha posat en contacte tant amb Sandra Ruiz com amb Henar Ortiz, tot i que aquesta última va limitar-se a dir que no s'ho esperava i que caldria "paciència" per afrontar la situació. La demandant, en canvi, es mostrava "satisfeta" per la reobertura del cas, recordava que està patint un "gran perjudici tant econòmic com moral" i afegia: "No em correspon a mi valorar les conseqüències que suposen les actuacions d'aquestes persones per a la princesa Letícia".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF