Publicitat
Publicitat

UNITAT ESPECIAL A SON LLÀTZER

Rehabilitació integral per a pacients cardíacs

L’hospital Son Llàtzer ha posat en marxa la Unitat de Rehabilitació Cardíaca amb l’objectiu de coordinar tot un conjunt d’activitats orientades a proporcionar als pacients amb alguna malaltia cardíaca una condició física, mental i social òptima. El conseller de Salut, Martí Sansaloni, va visitar ahir la unitat.

Son Llàtzer és el primer hospital públic de les Illes Balears que ofereix un programa de rehabilitació cardíaca, que està dirigit als pacients que han patit recentment un esdeveniment coronari, com un infart de miocardi, una angina inestable, la implantació d’un stent coronari o d’un bypass.

La participació dels pacients amb cardiopatia isquèmica en el programa redueix el risc de mortalitat, de patir un altre infart i de reingressar en un hospital. Aquests objectiu s’aconsegueix amb un programa multidisciplinari i multifactorial centrat en cinc punts: la pràctica i la promoció d’exercici físic; el control dels factors de risc cardiovascular (hipertensió, diabetis, colesterol alt...); la motivació per adoptar hàbits de vida saludables (abandonar el tabac, nutrició sana...); la promoció de l’adherència al tractament farmacològic i la gestió dels aspectes psicosocials que afecten aquests pacients (com l’ansietat, la depressió, la tornada a la feina…).

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF