Serveissocials
Societat 07/08/2013

Reclamen que tornin els ajuts a les entitats d'atenció a malalts

Tots els partits de l'oposició lamentaren ahir el tancament de l'Associació de Familiars d'Alzhèimer per no poder atendre les seves necessitats i obligacions per falta d'ajudes públiques

Ara Balears
1 min

PalmaTanca l'associació d'alzhèimer

Tots els partits de l'oposició lamentaren ahir el tancament de l'Associació de Familiars d'Alzhèimer de Mallorca (AFAM) per no poder atendre les seves necessitats i obligacions per falta d'ajudes públiques.

La coalició MÉS avançà ahir que exigirà al Govern que es destini una partida pressupostària de 2 milions d'euros per a les entitats destinades a la prestació de serveis i programes a col·lectiu vulnerables. MÉS té previst presentar una proposició no de llei al Parlament i una moció davant el Consell de Mallorca amb l'objectiu que no es tanquin més associacions o entitats sense ànim de lucre i per garantir la continuïtat i el desenvolupament de la seva important tasca. MÉS denuncia que fins al 2011 aquestes subvencions tenien un pressupost d'1,8 milions d'euros i que el Govern de José Ramón Bauzá les ha eliminades. Per la seva banda, el PSIB-PSOE s'afegí a les crítiques i reclamà la dimissió de la consellera de Benestar del Consell, Catalina Cirer, "per la falta de suport públic i l'eliminació de les ajudes que rebia l'associació". Els socialistes diuen que Cirer és còmplice d'aquesta situació i adverteix que l'IMAS no dóna cobertura a aquestes persones que eren ateses a l'associació. Esquerra Unida va reclamar ahir que l'administració es faci càrrec de les necessitats de les persones afectades.

stats