Publicitat
Publicitat

Serveissocials

Reclamen que tornin els ajuts a les entitats d'atenció a malalts

Tots els partits de l'oposició lamentaren ahir el tancament de l'Associació de Familiars d'Alzhèimer per no poder atendre les seves necessitats i obligacions per falta d'ajudes públiques

Tanca l'associació d'alzhèimer

Tots els partits de l'oposició lamentaren ahir el tancament de l'Associació de Familiars d'Alzhèimer de Mallorca (AFAM) per no poder atendre les seves necessitats i obligacions per falta d'ajudes públiques.

La coalició MÉS avançà ahir que exigirà al Govern que es destini una partida pressupostària de 2 milions d'euros per a les entitats destinades a la prestació de serveis i programes a col·lectiu vulnerables. MÉS té previst presentar una proposició no de llei al Parlament i una moció davant el Consell de Mallorca amb l'objectiu que no es tanquin més associacions o entitats sense ànim de lucre i per garantir la continuïtat i el desenvolupament de la seva important tasca. MÉS denuncia que fins al 2011 aquestes subvencions tenien un pressupost d'1,8 milions d'euros i que el Govern de José Ramón Bauzá les ha eliminades. Per la seva banda, el PSIB-PSOE s'afegí a les crítiques i reclamà la dimissió de la consellera de Benestar del Consell, Catalina Cirer, "per la falta de suport públic i l'eliminació de les ajudes que rebia l'associació". Els socialistes diuen que Cirer és còmplice d'aquesta situació i adverteix que l'IMAS no dóna cobertura a aquestes persones que eren ateses a l'associació. Esquerra Unida va reclamar ahir que l'administració es faci càrrec de les necessitats de les persones afectades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF