L'apunt
Societat 16/08/2013

Projectes per millorar l'accés a la cultura

1 min

Biblioteca

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Immigració i del Ministeri d'Educació de Bulgària es pretén crear un espai dins una de les biblioteques públiques de Palma amb llibres en búlgar. Actualment només n'hi ha un petit recull al Casal d'Immigrants, que només obre els divendres durant dues hores. L'objectiu és fer accessible als infants, als adolescents i als adults lectures de llibres i revistes en búlgar, música i pel·lícules del seu país.

Banc de temps

El Centre Búlgar a Balears, Vasil Levsk, té previst crear un banc del temps com una manera de promoure la cooperació i per facilitar la creació de vincles entre la població de Bulgària que viu a Mallorca, encara que no serà exclusiu per a aquest col·lectiu. Ja se n'han començat els tràmits, però lamenten que encara no han pogut engegar la iniciativa, que preveuen que tindrà bona acollida per la situació de necessitat actual.

Búlgar com a extraescolar

El projecte pilot es durà a terme a Mallorca i, en cas de tenir èxit, s'exportarà a tot Espanya. La proposta és semblant a la que tenen els marroquins a diferents escoles espanyoles. En principi, s'espera que el govern de Bulgària es faci càrrec de les despeses dels sous dels professors i del material escolar. "El projecte serà com una llum d'esperança. Canviarà el sistema", afirma Nikolai Blanglev, president del Centre Búlgar de Balears.

stats