POLÍTICA MUNICIPAL

El Pi agafa la vara a Llucmajor

Bernardí Vives n’és el nou batle, després del primer relleu en el pacte tripartit amb el PSOE i MÉS

L’Ajuntament de Llucmajor tindrà dos relleus al llarg de l’actual mandat municipal. Ahir tingué lloc el primer, pel qual Jaume Tomàs (MÉS) cedeix la batlia a Bernardí Vives Cardona (Llucmajor, 1958) d’El Pi, que, a la vegada, l’haurà de traspassar d’aquí a 16 mesos al PSOE en virtut del Pacte Tripartit del juny de 2015, que repartia, a parts iguals, la presidència del Consistori. Cal recordar que el PP, amb vuit regidors, és el partit més votat, seguit del PSOE (5), MÉS (4) i El Pi (2). ASI (1) i SSPLL (1) completen el Consistori actual.

“Continuarem en la mateixa línia de convivència política, que és molt bona i reflecteix l’excel·lent sintonia entre els tres partits”, ha declarat a l’ARA Balears el nou batle llucmajorer, tot destacant que “per damunt de les sigles de cada formació política, hi ha un programa de treball clar i uns objectius de gestió que entre tots volem assolir”.

“Tenim un compromís clar amb el poble, perquè som aquí per fer feina en benefici de tots els que vivim al municipi. Cap dels regidors de l’equip de govern es vol perpetuar en el càrrec perquè les remuneracions en la política municipal són inferiors que a l’empresa privada. Per tant, som aquí perquè creim en una nova manera de fer les coses i de treballar en benefici de tothom. Per això tenim un pacte per tirar endavant un programa d’objectius, totalment al marge de les sigles i els partidismes”, declara el nou batle.

Empresari del sector de l’esport, Bernardí Vives va recollir ahir l’ànim de dirigents del seu partit, dels companys de pacte i també de nombrosos veïns que s’acostaren a la Casa Consistorial per assistir al primer relleu de l’actual legislatura. Acostumats a 24 anys de monocolor polític amb el PP, ara a l’oposició després de perdre el maig de l’any passat quatre dels 12 regidors aconseguits el 2011, els veïns veuran passar fins a tres batles de diferents partits, abans d’arribar a la propera convocatòria electoral de caire municipal, el 2019.

Reducció del deute

“Amb un dèficit entorn dels 26 milions d’euros, la reducció del deute municipal és un dels reptes més importants, atès que si no es rebaixa per davall del 75% del pressupost -35 milions-, l’Ajuntament tindrà dificultats per disposar de prou personal per atendre les necessitats de tots els nuclis de població”, adverteix el nou batle. I és que el municipi més extens de les Balears, amb una població de 35.000 habitants, té un total 14 nuclis urbans, en molts dels quals hi ha serveis que es donen sota mínims, “perquè venim de 24 anys de deixadesa amb un escàs manteniment de les vies i els espais municipals, a causa de la manca de mitjans tècnics i humans”, es queixa Bernardí Vives. “Ens hem trobat que la majoria de vehicles municipals tenen al voltant de 15 anys”, afegeix.

Però hi ha més punts obscurs sobre els quals el tripartit llucmajorer vol posar fil a l’agulla. “Volem acabar amb els abocaments de residus que patim a les zones rurals. Tots el pobles reciclen, però a Llucmajor patim determinats tipus d’abocaments que ens arriben de gent que resideix a municipis veïns i necessitam acabar amb aquesta pràctica”, adverteix Vives. Un dels objectius que es marca Bernardí Vives és l’adequació de la plaça de la Taronja de l’Arenal, on tota la zona d’aparcament soterrat ha esdevingut un espai totalment degradat”.

Dotzena batlia per a El Pi

Amb el relleu a Llucmajor, el partit El Pi ja presideix 12 consistoris a Mallorca, en espera d’aconseguir la batlia de Selva -prevista per al proper dia 27-, ses Salines, Sant Joan, Andratx, Manacor i Felanitx, tot i que aviat haurà de deixar la de Petra, a favor del PP, i la d’Artà, que ha de passar a mans del PSOE. Com a partit emergent, El Pi ha aconseguit una bona implantació arreu de Mallorca, que contrasta amb una menor presència a la resta d’illes.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF