"Parlar amb Educació és com topar amb una paret"

Les associacions de pares i mares de Pollença, decebudes de la reunió amb Camps

"Tenim la sensació que estan a la defensiva, és com topar amb una paret", afirmà ahir la membre d'una de les associacions de pares. Segons va indicar, l'actitud dels representants del Govern en aquesta trobada fou la de culpar els mestres i els directors del mal funcionament del TIL i la de donar una imatge de "diàleg".

Per la seva banda, el regidor d'Educació pollencí, Martí Roca (El Pi), que era present a la reunió juntament amb el batle, Bartomeu Cifre (PP), destacà que els membres de la Conselleria havien "escoltat" els problemes dels diferents centres i n'havien "pres nota".

Tot i això, admeté que l'únic profit que s'havia tret de la reunió fou la promesa que hi hauria resposta a les preguntes de pares i mares. A la trobada hi eren presents la consellera d'Educació, Joana Maria Camps; el secretari general d'Educació, Guillem Estarellas; el director general de Planificació, Bartolomé Isern; i la directora general d'Innovació, Isabel Cerdà. També hi havia representants de totes les associacions de pares del municipi, excepte les del col·legi Monti-sion i del CP Pollença, que excusaren l'absència.

Per altra banda, ahir l'assemblea de docents de l'IES Marratxí emeté un comunicat en què denuncia "actuacions interessades d'un o dos mitjans de comunicació" que, segons apunten, tenen una estratègia de "desinformació" i "intoxicació" amb finalitats ideològiques a l'hora de tractar la polèmica sobre l'expedient informatiu obert al director del centre, Jaume March. Concretament, l'assemblea critica que s'atorgui la representació dels pares del centre a "una família", és a dir, a la família que féu la denúncia que provocà l'expedient.

Recuperar la confiança

En el mateix comunicat, se subratllen les reivindicacions de l'assemblea i es reitera el seu compromís amb la defensa de la llibertat d'expressió. Al mateix temps, es demana que s'acabi amb "qualsevol tipus de desqualificació, coacció i persecució per motius ideològics cap al col·lectiu docent". Aquesta és l'única manera, apunten, per recuperar el clima de confiança entre professors, alumnat i famílies, sense el qual la seva "tasca educativa no seria possible", rematen.

Segons indiquen els docents, a dia d'avui només tenen constància de l'expedient disciplinari obert al director del centre, Jaume March. Tot i això, recorden que també s'han obert diligències informatives a cinc professors més de l'institut marratxiner per la seva "legítima actuació" durant les mobilitzacions duites a terme a principi de curs.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF