Societat 01/08/2013

El PP intensifica la castellanització de Cort

1 min

L'Ajuntament de Palma anuncià ahir la supressió del premi Ciutat de Palma de novel·la en català, tot fusionant aquesta distinció amb la categoria de novel·la escrita en castellà. Així ho revelà el regidor de Cultura, Fernando Gilet, qui explicà que també fusionarà el premi de poesia en castellà i català en una única distinció.

Segons Gilet, la decisió de no dividir els guardons literaris segons la llengua emprada (català o castellà) respon a un intent per "millorar la convivència", després del boicot que la majoria d'escriptors en llengua catalana han practicat als premis Ciutat de Palma d'ençà que el PP hi imposà el bilingüisme, fa dos anys. Gilet ha reconegut que "es tracta de recuperar la gent que fins ara havia donat l'esquena als premis" i que els guardons "tornin a representar tota la ciutadania".

A més a més, el batle de Palma, Mateu Isern, va ratificar ahir la Llei de funció pública, que suprimeix el català com a requisit per fer feina a les administracions públiques i el relega a "mèrit". A partir d'ara, just un 19,5% dels funcionaris hauran d'acreditar un nivell mínim de coneixement de la llengua catalana.

stats