AFERS SOCIALS
Societat 01/08/2013

Més de 5.000 illencs esperen per rebre l'ajuda a la dependència

Malgrat aquest gruix de gent en espera, la Conselleria de Família i Afers Socials destacà ahir que l'evolució de les llistes d'espera és positiva

A. Z.
1 min

Palma.El nombre de persones en llista d'espera per rebre la prestació de dependència a les Illes Balears és de 5.425.

Malgrat aquest gruix de gent en espera, la Conselleria de Família i Afers Socials destacà ahir que l'evolució de les llistes d'espera és positiva, ja que durant el mes de gener eren 6.578 els dependents que encara no havien estat atesos. "Per tant, la llista s'ha reduït un 17,5% durant el primer semestre, o sigui, 1.153 persones menys", explicà ahir la consellera Sandra Fernández. D'aquesta manera, el percentatge de persones dependents sense prestació ha passat del 41,25% al 35,23%, segons les dades de Fernández.

Totes les Illes presenten el mateix patró. Mallorca és la que ha experimentat un major increment de beneficiaris del sistema en termes absoluts, amb 395 persones més (5,2%), i Eivissa, la qual destaca pel creixement en termes percentuals, amb un 8,8%. A Menorca ha augmentat 78 persones (8,1%) i a Formentera cinc (7,9%).

Ara bé, aquestes dades no convenceren l'oposició. Des del PSIB, consideraren "inaudit" el balanç positiu fet pel Govern. "El vertader balanç és que Balears és la pitjor comunitat autònoma en l'aplicació de la Llei de dependència", manifestà la diputada Conxa Obrador, qui afegí: "L'única valoració que podem fer en dependència és la del fracàs absolut de l'Executiu del PP".

A més a més, Obrador recordà que a les Illes Balears "hi ha 4.000 persones amb dependència moderada que han quedat bloquejades per poder accedir-hi fins al 2015". Apuntà, finalment, que també hi ha 1.200 persones que continuen esperant una plaça residencial".

stats