Publicitat
Publicitat

MÉS per Vilafranca vol reprovar la regidora que du la filla als toros

L’agrupació presentarà una moció en el proper ple en aquest sentit i també exigeix a l’edil que es retracti públicament de les afirmacions que va realitzar

MÉS per Vilafranca demanarà la reprovació de la regidora Francisca Bauzá (Partit pel Poble), que anà amb la seva filla menor d’edat a una corrida de toros, malgrat que l’entrada de menors als espectacles taurins està prohibida per llei. L’agrupació presentarà una moció en el proper ple en aquest sentit i també exigeix a l’edil que es retracti públicament de les afirmacions que va realitzar.

L’entrada de Bauzá amb la filla als toros el 6 d’agost al Coliseu Balear (Palma) va transcendir públicament perquè la regidora va fer unes declaracions a l’informatiu de Tele 5 en què afirmava: “Jo a la meva filla la duc on vull”. La cadena privada estatal cobria l’esdeveniment perquè es tractava de probablement la darrera cursa de braus a Palma, després que el nou equip de govern va declarar la ciutat antitaurina.

La moció dels econacionalistes també sol·licita que l’acord, en cas que s’aprovi, es traslladi a la direcció del Partit Popular, del qual Bauzá és militant. Cal recordar que el Partit pel Poble, el qual governa amb majoria absoluta, és una agrupació d’electors creada per la junta local del PP de Vilafranca, que s’havia de desfer de les sigles populars per complir amb el codi ètic de Bauzá, que no permetia imputats a les llistes electorals. El batle de Vilafranca, Montserrat Rosselló, està imputat justament arran d’una denúncia interposada pel portaveu de MÉS, Jaume Català.

L’entrada de menors als toros està prohibida per la Llei 1/1992 de protecció dels animals que viuen en l’entorn humà, la qual prohibeix el toreig en places portàtils i l’entrada de menors de 16 anys. El fet que hi hagués infants a la plaça de toros palmesana va ser denunciat per l’Ajuntament i per entitats animalistes, i segurament els promotors seran sancionats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF