Societat 22/06/2013

L'alumne just abona el 25% del que costa realment

A. Z.
1 min
L'estudiant sufraga, de mitjana, 900 dels 3.600 euros que costa.

Palma.Des del rectorat es queixen que han fet tot el que ha estat possible per disminuir l'impacte dels preus en la matrícula de les carreres. Malgrat això, continuen rebent crítiques per l'increment de les tarifes. "Les pujades les marca el Ministeri d'Educació. Així que, quan els estudiants ens diuen que ens neguem a aplicar-les, jo els dic: Què hem de fer, insubmissió a reial decret?", es lamenta un alt directiu de la UIB. I ho remata: "Evidentment no podem, així que el que feim és aplicar la pujada mínima possible".

A principis de curs, el Ministeri d'Educació establí que cada estudiant havia de pagar de matrícula entre el 25 i el 35% del que costa realment cada alumne per curs. La UIB apostà per anar a la franja mínima, o sigui, que cobrà un 25% de la despesa real que suposa.

3.600 per alumne

Arribats a aquest punt, què costa l'educació de cada alumne? A la UIB, una mitjana de 3.600 euros per curs acadèmic. I quan han pagat? Un 25%, amb una factura mitjana d'aproximadament 900 euros. "Tothom hauria de saber el que realment costa a la societat tenir una universitat pública. Quan veig que hi ha alumnes que sistemàticament no vénen a classe, em sap molt de greu, perquè estam pagant els seus estudis entre tots els ciutadans", es queixa aquest alt gestor de la Universitat de les Illes Balears.

stats